Társoldalunk:

Gulácsiék simán legyőzték Szalai Ádám csapatát a Bundesligában

2020.09.20. 17:30

A Bundesliga 2020-21-es idényének első fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig hazai pályán 3-1-re legyőzte a Szalai Ádámot foglalkoztató Mainzot.

Azt tudjuk, hogy a Leipzig nem éppen a Mainz ellenfele. A lipcsei együttes tavaly kétszer is megsemmisítő csapást mért a Szalai Ádámot is foglalkoztató csapatra, egyszer 8-0-ra, egyszer pedig 5-0-ra verte.

A koronavírus-járvány miatt korlátozott számú, mintegy 8000 néző előtt megrendezett mérkőzésen hasonlóan alakult eleinte a forgatókönyv, mint az előző idényben. A Gulácsi Péterrel a kapuban kezdő Leipzig a 17. percben Forsberg tizenegyesével szerezte meg a vezetést, négy perccel később Poulsen okos fejesével pedig már két gól volt a legutóbbi BL elődöntőjébe jutó csapat előnye. Mindkét találat előtt Dani Olmo volt a főszereplő, ő harcolta ki ugyanis a büntetőt, majd Poulsennek is ő adta a gólpasszt.

A félidő második felében a lipcseiek irányítottak, a Mainz a félpályát is elvétve lépte át, Gulácsi Péter alig találkozott a labdával. A túloldalon Forsberg és Poulsen is növelhette volna saját és csapata góljainak számát, az állás viszont a szünetig már nem változott.

A második félidő ejején némileg sokkolta a vengécsapat a Leipziget, amikor a 48. percben Quaison álompasszából Mateta vette be a tehetetlen Gulácsi kapuját.

De a Lipcse hamar lehűtötte a kedélyeket, három perccel a Mainz gólja után Forsberg tette oda a labdát valahogyan Haidarának (talán kézzel is hozzáért), aki estében lőtt a kapuba a kivetődő Zentner fölött.

A Mainz kapusa egyébként a három kapott gól ellenére is remekelt, többször ő tartotta meccsben a csapatát, a Lipcse a kétgólos előny birtokában is folyamatosan alakította ki a helyzeteket, míg Gulácsi kapuja csak egyszer forgott veszélyben, amikor Mateta a kapu fölé fejelt.
A hátralevő időben is uralta a meccset a Leipzig, és mivel több gól nem született, így a hazai csapat 3-1-re nyert és kötelezőnek mondható győzelemmel rajtolt az új kiírásban.

A találkozót Willi Orbán a Leipzig kispadjáról nézte végig, a vendégeknél Szalai Ádám nem került be a keretbe.