Társoldalunk:

Négy Gazdag-gól, hátrányból fordított a címvédő Honvéd a Magyar Kupában - videó

2020.09.20. 14:24

A labdarúgó Magyar Kupa hatodik fordulójának vasárnap kora délutáni mérkőzésén a címvédő Budapest Honvéd hátrányból felállva nyert idegenben 7-1-re az NB III-as Termálfürdő FC Tiszaújváros ellen, és jutott a legjobb 64 közé. Gazdag Dániel négy gólt szerzett a meccsen. 

Nagy meglepetésre a harmadosztályú Tiszaújváros már a negyedik percben megszerezte a vezetést a Magyar Kupa címvédője ellen. Kristófi Sándor ugyanis kiharcolt egy büntetőt, amelyet magabiztosan értékesített is. A fővárosi csapat játékosai azt reklamálták, hogy a lökés a tizenhatoson kívül volt.

A 30. percig kellett várni az egyenlítésre, amikor Gazdag Dániel 17 méterről leadott lövését a hazai csapat kapusa, Herczeg Péter védte be. Az NB III-as bajnokságban egyébként nem ő, hanem Tóth Csaba a kezdőkapus.

Az első félidőben már nem esett újabb gól, így 1-1-s döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe. A második játékrész elején, egészen pontosan a 47. percben már átvette a vezetést a Honvéd: Tóth-Gábor Kristóf Gazdag passza után a bal alsóba lőtt 12 méterről.

A 60. percben dőlt el végleg a meccs, amikor Gazdag Dániel ezúttal 23 méterről lőtt hatalmas gólt a bal felső sarokba. 

Itt még nem volt vége a gólok sorának, a 78. percben Gazdag megszerezte a hamradik gólját a meccsen: a Honvéd játékosa Nagy passza után tízről méterről lőtt a kapuba, majd a 86. percben 15 méterről volt eredményes. 

A 87. percben jött az újabb kispesti gól, a Tiszaújváros ekkor már teljesen szétesett: Nagy Gergő 12 méterről volt eredményes.

A 93. percben Nagyot lökéték fel a kaputól 23 méterre, a szabadrúgást pedig Nacer Aliji végezte el, és a  bal alsóba lőtt. 

Újabb gól már nem esett, így a Honvéd végül könnyedén, hat gólt szerezve jutott a legjobb 64 közé a Magyar Kupában. 

Magyar Kupa, 6. forduló
Termálfürdő FC Tiszaújváros (NB III)-Budapest Honvéd 1-7 (1-1)
Gólszerző: Kristófi (4. - büntetőből), ill. Gazdag (30., 60., 78., 86), Tóth-Gábor (47.), Nagy G. (87.), Aliji (93.)