Társoldalunk:

Megdöbbentő büntetést kapott a bírót véresre verő focista - videó

2020.09.22. 11:14

Egy angol amatőr játékvezető legnagyobb megdöbbenésére csak figyelmeztetést kapott a rendőrségtől az a futballista, aki ököllel véresre verte őt.

 Az eset még augusztus 9-én történt egy londoni amatőrligás futballmeccsen, miután Satyam Toki játékvezető piros lapot mutatott fel a Sporting Club de Mundial egyik focistájának, aki ezt nem tudta megfelelően feldolgozni.

A magáról megfeledkezett focistát a helyi futballszövetség példásan megbüntette, tíz évre minden pályáról kitiltották. A rendőrség azonban nem látta ennyire súlyosnak a történteket, és csupán figyelmeztetésben részesítette a verekedőt.

"Fogalmam sincs, miért döntött így a rendőrség. Nem provokáltam a játékost, én pedig a támadás során megsérültem, felrepedt és vérzett a szemöldököm. Ez a döntés azt üzeni, hogy teljesen rendben van, ha egy játékvezetőt háromszor megütnek a pályán" – mondta Toki a BBC-nek, hozzátéve hasonló esetek korábban rendre a bíróság elé kerültek.

A rendőrség azonban úgy látta, hogy a büntetlen előéletű elkövető esetében ezúttal elég lesz a figyelmeztetés, ami után ugyan nem kerül be a bűnügyi nyilvántartásba (nem lesz priusza), viszont adott esetben egy munkáltató láthatja, hogy problémás lehet a magatartása.