Kiderült, hogy miért rúgták ki Szalai Ádámot a Mainztól

Szalai Ádám, Mainz
02 December 2019, Rhineland-Palatinate, Mainz: Soccer: Bundesliga, FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt, 13th matchday in the Opel Arena. Adam Szalai from Mainz cheers after his goal to 2:1. Photo: Torsten Silz/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.
Vágólapra másolva!
Hétfőn este számoltunk be róla, Szalai Ádámmal közölte a klubja, hogy a legjobb az lenne, ha új klubot keresne magának, mert náluk nem szerepel a csapat szakmai terveiben, azaz nem fog játszani.

Az m4sport.hu arról számolt be az eset kapcsán, hogy egy bérvita okozta a 32 éves csatár „vesztét" az egyesületnél.

Szalai Ádám Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Torsten Silz

A történet még tavasszal kezdődött, a koronavírus-járvány okozta leállásnál, amikor a Mainznál közös megegyezéssel csökkentették a labdarúgók fizetését a nehéz helyzetre való tekintettel.

Akkor azt mondta a klub vezetősége, hogy abban a pillanatban, amint pénzügyileg rendeződik a csapat körüli helyzet, visszaemelik a fizetéseket.

Ezzel kapcsolatban Rouven Schröder sportigazgató tartott megbeszélést a játékosok tanácsával, amelynek Szalai is a tagja.

A magyar válogatott támadó állítólag heves vitába keveredett a sportvezetővel, miközben azzal érvelt, hogy neki járna a régi, teljes fizetése.

Schröder pedig ezek után egész egyszerűen beszüntette a vitát és lezárta a témát, majd jött a hír, hogy a Mainznak nincs szüksége többé Szalaira.