Társoldalunk:

Megkérdezte az Origo az UEFA-t, hogy mit tesztelnek a budapesti Szuperkupa-meccsel

2020.09.22. 14:29

A Puskás Arénában csütörtökön sorra kerülő Európai Szuperkupa-meccsen tapasztaltaktól függ, hogy az idén még visszatérhetnek-e a nézők a stadionok lelátóira - közölte az UEFA.

Még délelőtt küldött levelet az Origo az UEFÁ-nak, amiben azt kérdeztük, hogy mi a céljuk a budapesti Szuperkupa-meccs nézők előtt megrendezésével, mit tesztelnek? Válasz nem érkezett, azonban délután közleményt adott ki az európai szövetség. Ebből kiderül:

a csütörtöki "próbaesemény" határozza majd meg, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedéseket, így a zárt kapus összecsapásokra vonatkozót is, módosíthatják-e még az év végéig. Egyelőre az UEFA égisze alá tartozó meccseken, Bajnokok Ligája- és Európa-liga selejtezőkön, valamint a Nemzetek Ligája-találkozókon nem lehetnek jelen nézők.

Csütörtök este a Puskás Arénában a BL-győztes Bayern München játszik az El-győztes Sevillával, és a létesítmény a teljes befogadóképességének 30 százalékáig lehet közönség, ez 20 ezer nézőt jelent. Mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből.