Társoldalunk:

Két repülőgéppel utazott a Fradi Norvégiába

2020.09.23. 06:30

Rendkívüli óvintézkedések közepette utazott el kedden a Ferencváros labdarúgócsapata a norvégiai Moldéba. Szergej Rebrov együttese két repülőgéppel tette meg az utat, nehogy a norvég egészségügyi szervek belekössenek a magyar bajnok utazásába a koronavírus-járvány idején.

"Az FTC számára nagyon fontos a szerdai találkozó, ezért minden korábbinál jobban odafigyeltünk minden tekintetben – nyilatkozta a fradi.hu-nak Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. 

Az emberi egészséget és a klub érdekeit egyszerre tartjuk szem előtt, ezért például két repülőgéppel utaztunk ki, az utazás során folyamatosan mindenki maszkot hordott, és tartotta a megfelelő távolságot egymástól. Erről felvételek is készültek, az utazás minden pillanatát rögzítette a FradiMédia."

A csapat orvosa, dr. Pánics Gergely is elmondta, miért volt szükség a rendkívüli intézkedésekre.

"Konzultáltam az UEFA orvosi bizottságának vezetőjével, akitől többféle ajánlást is kaptunk. Azt fontos tudni, hogy ha valaki a kötelezően előírt norvégiai tesztelés során véletlenül mégis pozitív mintát produkálna, akkor lehetőség van rá, hogy csak azt az egy személyt különítsék el, és ne az egész csapatot, így a mérkőzést le lehet játszani. A kontaktkutatásról a norvég járványügyi hatóság dönt, és számtalan különböző szempontot vesznek figyelembe. Éppen ezért vettük komolyan az ajánlásokat. FFP2-es maszkokat hordtunk, a Népligetből két busszal mentünk a reptérre, majd két, 189 fős Boeing 737-essel utaztunk, hogy mindenki megfelelő távolságban lehessen a másiktól, ahogy azt ajánlották nekünk. A repülőn két teljes sor és két szék távolság volt az utasok között. A teljes utazást rögzítettük, hogy bizonyítani tudjuk: tényleg mindent megtettünk azért, hogy ha valaki mégis pozitív mintát produkálna, az ne tudja átadni a fertőzést a társának – nyilatkozta dr. Pánics Gergely.

Orosz Pál azt is hangsúlyozta, a mostani gondos odafigyelés több szempontból is lényeges:Bár a hétfői, magyarországi tesztelésen mindenki negatív lett, mégis úgy döntöttünk, hogy az esetleges fertőzések kockázatának minimalizálása érdekében két géppel utazunk. Mindent megteszünk tehát a biztonságért, és a sikeres szereplésért."

A Molde-Ferencváros BL-playoff-mérkőzés szerdán este 21 órakor kezdődik. A meccset az Origo is közvetíti.