Kiderült, hogy ki lett a holland szövetségi kapitány

Horizontal FOOTBALL HEADSHOT PROFILE
Crystal Palace's Dutch manager Frank de Boer looks on at full-time of the English Premier League football match between Burnley and Crystal Palace at Turf Moor in Burnley, north west England on September 10, 2017. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Frank de Boer lett a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a posztot Ronald Koeman az FC Barcelona kedvéért hagyta ott még augusztusban.

A futballszövetség (KNVB) - szerdai bejelentése szerint - a 2022-es katari világbajnokság végéig szóló megállapodást kötött az 50 éves szakemberrel.

Frank De Boer legutóbb az egyesült államokbeli Atlanta Unitedet irányította, de nem érte el a várt sikereket, így távozott.

A játékosként Bajnokok Ligája- és UEFA Kupa-győztes, 112-szeres válogatott szakember edzőként az Ajax-szal sorozatban négyszer volt holland bajnok 2010 és 2014 között. A 2010-ben világbajnoki ezüstérmes holland válogatottnak ő volt a másodedzője.

Az új kapitány október 7-én a Mexikó elleni felkészülési meccsen mutatkozik be Amszterdamban, majd 11-én a Bosznia-Hercegovina, 14-én pedig az Olaszország elleni idegenbeli Nemzetek Ligája-találkozó következik.