Meghalt az 1958-as labdarúgó-vb döntőjének egyik gólszerzője

SOCCER-WORLD CUP-1958-SWEDEN-BRAZIL Horizontal FOOTBALL MATCH SPORT-ACTION WORLD CUP SPECTATORS BLACK AND WHITE PICTURE GOALPOSTS GOALKEEPER FINAL
Brazilian forward Vava (C, down) scores a goal past Swedish goalkeeper Kalle Svensson to tie the score at 1 during the final of the World Cup on June 29, 1958 in Solna. Vava added another goal in the first half before his teammate Pelé scored twice in the second half to lead Brazil to a 5-2 victory over Sweden and its first ever World Cup title. (Photo by STAFF / INTERCONTINENTALE / AFP)
Vágólapra másolva!
Nyolcvannégy éves korában elhunyt Agne Simonsson, aki gólt szerzett az 1958-as labdarúgó-világbajnokság döntőjében.

A svéd szövetség és a csatár egykori klubja, az Örgryte nem közölte a halál okát, a Göteborgs Posten című lap viszont a családra hivatkozva arról írt, hogy a sportember tüdejét támadta meg fertőzés és a betegség szövődményei vezettek a halálhoz.

Simonsson 51-szer lépett pályára a nemzeti együttesben, melynek színeiben 27-szer volt eredményes. A hazai rendezésű világbajnokságon négy találatot szerzett és a fináléban, a braziloktól elszenvedett 5-2-es vereség alkalmával ő szépített 4-2-re a 80. percben.

A legendás játékos futballozott a Real Madridban is, azonban Alfredo Di Stefano mögött kevés játéklehetőséget kapott, így kölcsönben szerepelt a Real Sociedadban. A svéd labdarúgás Hírességek Csarnokába beválasztott Simonsson edzőként 1985-ben máig utolsó bajnoki címéhez segítette az Örgryte csapatát.

Címlapi kép: a brazil Vava talál a svédek kapujába az 1958-as labdarúgó világbajnokság solnai döntőjében. Fotó: AFP/Staff