Első mesterhármasát szerezte minden idők legdrágább német focistája - videó

Horizontal FOOTBALL
Chelsea's German midfielder Kai Havertz (L) runs past Barnsley's English goalkeeper Brad Collins to score his team's fifth goal during the English League Cup third round football match between Chelsea and Barnsley at Stamford Bridge in London on September 23, 2020. (Photo by Alastair Grant / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Chelsea a mesterhármast szerző Kai Havertz vezérletével 6-0-ra győzte le a Barnsley csapatát az angol Ligakupa (EFL Cup) harmadik fordulójában.

A nyáron a Bayer Leverkusentől 80 millió euróért (72 millió font) megvásárolt középpályás, aki ezzel minden idők legdrágább német futballistája lett nem kezdte jól angliai karrierjét. A Brighton ellen ugyan 3-1-re győztek a londoniak a szezonnyitón, de a 80. percben lecserélt Havertz saját bevallása szerint is élete legrosszabb meccsét játszotta. A következő fordulóban pedig a Liverpool elleni 0-2 alkalmával Frank Lampard őt áldozta be Andreas Christensen piros lapja után.

Ezúttal viszont minden klappolt: Havertz a 28., az 55. és a 65. percben is betalált, megszerezve ezzel karrierje első mesterhármasát.

A 49. percben pedig Ross Barkley-nak kiosztotta az első gólpasszát is a Chelsea-mezében. Harmadik találata egyébiránt az utolsó labdaérintése volt a mérkőzésen, ekkor mát ott villogott ugyanis a mezszámaa negyedik játékvezető kezében lévő, a cserét jelző táblán.

A Ligakupa-forduló szerdai játéknapján nem csak a Chelsea remekelt: a Newcastle 7-0-ra verte a Morecombe-ot, míg az Everton 5-2-re a Fleetwood Townt. Ez volt az egyetlen olyan mérkőzés, amikor a vesztes csapat is tudott gólt szerezni. A játéknap rangadóján az Arsenal idegenben verte 2-0-ra a Leicester Cityt.