Kocsmai meccsnézők miatt hozzák előrébb az esti angol bajnokikat

FC Bayern German Champion again Sports soccer Bundesliga CHAMPIONSHIP German Champion COMMEMORATION Corona Covid-19
16 June 2020, Bavaria, Munich: Football fans follow the match between FC Bayern Munich and Werder Bremen in a pub. FC Bayern Munich is German Champion 2020 - for the eighth time in a row. Photo: Sven Hoppe/dpa
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság hétközi esti mérkőzéseinek előrehozásáról határoztak annak érdekében, hogy a találkozókat kocsmákban követő szurkolók ne maradjanak le azok végéről a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő intézkedések következtében.

A brit kormánynak a pandémia elleni védekezés jegyében hozott egyik rendelkezése értelmében ugyanis legkésőbb tíz órakor be kell zárniuk a vendéglátóipari egységeknek. Márpedig ez azt jelentené, hogy a 20.15-kor kezdődő találkozók végjátékáról - a ráadáspercek miatt - lemaradnának a pubokból szurkoló hívek. A Premier League szerdai határozata értelmében így az esti találkozókon negyedórával korábban, helyi idő szerint este nyolckor hangzik majd el a kezdő sípszó.

Ez már hétfőn a bajnoki címvédő Liverpool és az Arsenal összecsapásán is így lesz.

Abban az esetben viszont, ha egy mérkőzés játékideje videobírós döntések vagy súlyos sérülések miatt jelentősen megnyúlik, továbbra is gondot okozhat a találkozó közösségi végignézése.