Társoldalunk:

A Puskás Akadémia legyőzte a Mezőkövesdet, és a tabella élére állt

2020.09.25. 21:54

A labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójának nyitómérkőzésén a Puskás Akadémia 1-0-ra legyőzte a Mezőkövesd csapatát a felcsúti Pancho Arénában, ezzel Hornyák Zsolt együttese a tabella élére állt.

A Puskás Akadémia eddig csak három mérkőzést játszott, az első kettőt megnyerte, majd a harmadikon kikapott a MOL Fehérvártól. Az Újpest elleni, immár több mint egy hónappal ezelőtti 3-2-es sikere tovább javított hazai mérlegén: a legutóbbi négy bajnokiját megnyerte Felcsúton. A Mezőkövesd rosszul kezdett, de javítani tudott: az első két fordulóban szerzett egy ponthoz aztán a következő két találkozón hat pontot tett hozzá. A mostani szezonban Kuttor Attila együttese nyert már vendégként, mégpedig Pakson, megszakítva ezzel egy vendégként öt mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát.

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, sokáig egyik csapatnak sem volt igazán nagy helyzete, mindkét oldalon távoli lövésekkel próbálkoztak inkább. Az első ziccer a hazaiak előtt adódott a 29. percben. Egy mezőkövesdi labdavesztés után kontráztak a felcsútiak, Kiss Tamás remek ütemben tálalt Antonio Mance elé, azonban a horvát csatár lapos lövését Danylo Rjabenko védeni tudta. Öt perccel később ismét gólt szerezhetett volna a Puskás, de Kiss Tamás szöglete után a bolgár Kamen Hadzsiev nyolc méterről a kapu fölé fejelt.

A Puskás Akadémia legyőzte a Mezőkövesdet, és a tabella élére álltForrás: Döme Lászó Balázs/pfla.hu

A második félidőt a Mezőkövesd kezdte jobban. A 49. percben Berecz Zsombor 19 méteres bombájába Hadzsiev lépett bele, a labda pedig így néhány centivel suhant el a kapu fölött. A szöglet után Andrij Neszterov fejelt kapura, de a gólvonalon álló Nagy Zsolt tisztázni tudott. Egy perccel később a Puskás tartott lőgyakorlatot a Mezőkövesd kapuja előtt. Rjabenko előbb Josip Knezevic lövését hárította, majd néhány másodperccel később Thomas Meissner 16 méteres bombáját piszkálta ki a léc alól.

Az 59. percben egy szép támadás végén megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia. Egy szépen felépített támadás végén Deutsch László lőtte középre a labdát, ami megpattant egy becsúszó mezőkövesdi lábon, így a kivetődő Rjabenko nem tudott menteni, míg a hosszú oldalon érkező Alexandru Baluta éles szögből a kapuba belsőzött.

Ezt követően a Mezőkövesd átvette a játék irányítását, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani, és a 71. percben a Puskás Akadémia akár el is dönthette volna a meccset, de Kiss Tamás bombája néhány centivel elkerülte a bal alsó sarkot.

A 79. percben lezárhatta volna a meccset a felcsúti csapat. Rjabenko védett lábbal egy kapura csavart szögletet, a kipattanóra érkező Mancének csak az üres kapuba kellett volna lőnie, de annyira meglepte a lehetőség, hogy nem találta el jól a labdát. Öt perccel később a felcsúti gólban főszerepet játszó Deutsch László célozta meg 16 méterről a bal felső sarkot, de a 21 éves játékos bombája néhány centivel elkerülte a kaput.

A hajrában a Mezőkövesd már nem tudott újat húzni, így a Puskás Akadémia megérdemelt győzelmet aratott, és a tabella élére állt.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Puskás Akadémia FC - Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)
Pancho Aréna, 782 néző v.: Bogár
PAFC: Tóth B. - Nagy Zs., Joao Nunes (Hadzsiev 18.), Meissner, Deutsch L. - Knezevic (van Nieff 63.), Plsek - Kiss T., Baluta, Komáromi (Slagveer 78.) - Mance
Mezőkövesd: Rjabenko - Farkas D., Neszterov, Katanec, Karnyickij, Lakveheliani - Cseri, Meszhi (Nagy D. 83.), Berecz - Jurina (Borjacsuk, a szünetben), Szerderov (Vajda S. 73.)
gólszerző: Baluta (59.)
sárga lap: Knezevic (44.), Deutsch L. (77.), Meissner (87.), van Nieff (93.), illetve Farkas D. (84.)