Társoldalunk:

Jövőre is központosított formában rendezhetik az ázsiai BL-t

2020.09.26. 15:15

A koronavírus-járvány miatt jövőre is központosított formában rendezhetik a labdarúgó ázsiai Bajnokok Ligája mérkőzéseit.

Az idei szezon március óta szünetelt és csak szeptemberben indult újra. A nyugati régió mérkőzéseit Katarban játsszák szombattól, a keleti régió meccseit pedig novembertől rendezik – a jelenlegi tervek szerint – Malajziában.

A csapatok életét megnehezítő utazási korlátozások miatt az ázsiai szövetség (AFC) hasonló formátumot fontolgat a következő idényre is, amely januárban kezdődik a selejtezőkkel.

"A centralizált formátum mindenképpen terítéken van, nem maradt más választásunk" – mondta Windsor John, az AFC főtitkára. Hozzátette, a döntést várhatóan december 19-én hozzák majd meg.

A jelenlegi szezont a címvédő szaúdi al-Hilal nem folytatja, mert kizárták, ugyanis annyi játékosa fertőződött meg a koronavírussal, hogy nem tudott kiállni az utolsó csoportmérkőzésére. Az Egyesült Arab Emírségekbeli al-Wahda nem utazott el Katarba, mert néhány futballistája szintén megbetegedett. Mindkét csapat eddigi eredményeit törölték.

Windsor John egyelőre céldátumot sem tudott mondani annak kapcsán, mikor térhetnek vissza a szurkolók a lelátókra az AFC által szervezett mérkőzéseken.