Társoldalunk:

Bognár György kiütéses győzelemmel mutatkozott be a Paks kispadján - videó

2020.09.26. 16:36

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 5. fordulójának szombat délutáni összecsapásán a Paks 4-0-ra verte a mérkőzés nagy részét emberhátrányban játszó MTK-t, így Bognár György győzelemmel debütált a forduló előtt utolsó helyen álló csapat kispadján. A paksi Hahn János pedig három gólig jutott. 

Bognár György nem volt könnyű helyzetben, ugyanis sérülés miatt nem számíthatott az MTK elleni mérkőzésen a csapatkapitány Böde Dánielre, illetve többen koronavírus-fertőzés után térhettek vissza, így kérdéses volt, milyen állapotban vannak.

Az első 15 percben egyik csapat sem lőtt kapura, egyik csapat sem mert igazán kockáztatni. A hazai együttesnek sikerült váltania, amely végül már az első félidőben góllá is érett. A 37. percben ugyanis tizenegyeshez jut a Paks, miután Baki buktatta Hahnt. A büntető mellett ráadásul az MTK csapatkapitánya megkapta a második sárga lapját, így kiállította a játékvezető. A tizenegyest egy perccel később Hahn János magabiztosan lőtte a bal alsóba.

Az első félidő már nem hozott újabb gólt, így egygólos hazai előnnyel mehetett a csapatok az öltözőbe. Az MTK pedig nemcsak gól, de emberhátrányban várhatta a folytatást.

A Paks pedig a második félidő elején tovább növelte az előnyét: az 52. percben Herreraa hibája után Bertus csapott le a labdára, majd szolgálta ki balról Szakályt, aki 6 méterről a kapu bal oldalába lőtt.

Nem sokáig kellett várni az újabb hazai gólra sem, az 56. percben ugyanis Ikenne-King lökte el Bertust a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig ezúttal is Hahn értékesítette, ezúttal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. Mijatovics hiába érezte az irányt, nem tudott védeni.

Az MTK ment előre becsülettel a szépítő gólért, de előbb a 66. percben Ikenne-King hiába esett el Gévay otthagyott lábában a tizenhatoson belül, a játékvezető nem ítélt büntetőt, majd Ikenne-King beadása után Gera találta el a lécet egy perccel később.

A 80. percben a Paks tovább növelte az előnyét, míg Hahn János megszerezte a harmadik gólját: Nagy passzolta haza a labdát Mijatovicsnak, de túl sokat várt, Hahn pedig lecsapott rá, és az üres kapuba vezette azt.

A hátralévő időben újabb gól már nem esett, így Bognár György 4-0-s sikerrel mutatkozott be a paksi kispadon. A hazai együttes megszerezte az első sikerét a bajnokságban, míg az MTK sorozatban a második vereségét szenvedte el. 

OTP Bank Liga, 5. forduló
Paksi FC-MTK Budapest 4-0 (1-0)
Gólszerző: Hahn (38., 57., 80., - első kettőt büntetőből), Szakály D. (53.)
Kiállítva: Baki (37.)
Sárga lap: Kulcsár (24.), Gévay (76.), illetve Bíró (17.), Mijatovic (30.), Baki (35., 37.)

Paks: Hegedüs - Osváth, Lorentz, Gévay, Szabó J. - Kulcsár (Szakály D., a szünetben), Windecker, Balogh, Bertus (Haraszti, 79.) - Hahn, Sajbán (Csősz, 72.)

MTK: Mijatovic - Ikenne-King, Baki, Nagy Zs., Herrera - Palincsár, Cseke, Mezei - Gera D. (Miovski, 67.), Bíró (Fereira, 42.), Schön (Kata, 61.)