Társoldalunk:

Hiába utazott 1500 kilométert egy focicsapat, a koronavírus közbeszólt

2020.09.27. 12:48

Fura körülmények közepette maradt el egy szombati mérkőzés a chilei futballbajnokság élvonalában a fővárosi Colo Colo és a vendég Deportes Antofagasta között.

Az antofagastai együttes 1500 kilométert utazott santiagói ellenfeléhez, végül mégsem léphetett pályára. A dél-amerikai ország sportsajtójának beszámolója szerint a pár napja Brazíliában, Libertadores Kupa-meccsen járt Colo Colo csapatánál a visszaérkezés után koronavírusos esetet észleltek, emiatt az utolsó pillanatban lefújták a hazai bajnoki meccset.

A chilei futballcsapat hiába utazott 1500 kilométertForrás: PHOTOSPORT via AFP/DRAGOMIR YANKOVIC/PHOTOSPORT/Dragomir Yankovic/Photosport

A vendégek felháborodottan reagáltak a történtekre, főleg a helyzet kezelését, az udvariatlan fogadtatást kifogásolva. Az Antofagastát ugyanis csak a Colo Colo stadionjánál, alig fél órával a mérkőzéskezdet előtt értesítették a bajnoki összecsapás törléséről úgy, hogy már az öltözőbe sem engedték be.

Az esetet a Colo Colo részéről azzal magyarázták, hogy a klub csupán betartotta a chilei "egészségügyi és sporthatóságok által előírt összes protokollt".

A Colo Colo Chile legsikeresebb klubja 32 bajnoki címmel, de jelenleg a kiesés fenyegeti, tudniillik csak a 17. a 18 csapatos bajnokságban.