Húszmillió eurót keresett egy hónap alatt Ronaldo ügynöke az átigazolási piacon

fbl Horizontal BUST FOOTBALL SIDE BY SIDE SEATED
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) and Portuguese football agent Jorge Mendes attend the 10th edition of the Dubai Globe Soccer Awards on January 3, 2019 in Dubai. (Photo by Fabio FERRARI / La Presse / AFP) / Italy OUT - China OUT
Vágólapra másolva!
Egyetlen hónap alatt 19,7 millió eurót keresett az átigazolási piacon a világ első számú labdarúgó ügynöke, Jorge Mendes. 

Az A Bola című portugál lap szerint Mendes – akinek olyan ügyfelei vannak, mint Cristiano Ronaldo, José Mourinho, David De Gea vagy Joao Félix és Diego Costa – legfrissebb akciójával keresett a legjobban.

A lap szerint addig-addig duruzsolt a Benfica vezetőinek fülébe, míg a lisszaboni csapat 68 millió euróért el nem adta a Manchester Citynek Rúben Diast. Nyilván a piros-fehér klub sem járt rosszul, de Mendes is elkönyvelhetett a bevételi oldalon 6,8 millió eurót, ha hiszünk a lap által citált 10 százalékos ügynöki jutalékban.

Ruben Dias átöltözött:

Ennek az átigazolásnak volt a részese Nicolas Otamendi, az argentin védő Guardiola csapatát cserélte a Benficára, további 1,5 millió euróval gazdagítva Mendest. A portugál válogatott, Nelson Semedo 30 millió euróért váltott klubot, és lett a Barcelona után a Wolverhampton Wanderers játékosa, ahogy a szintén portugál U19-es válogatott, Fábio Silva is 40 millióért – ami összesen 7 millió euró jutalékot jelent.

És végül ott van még nekünki Diogo Jota, aki a Wolves portugál kontingensét (így tíz honfitársa maradt a keretben) hagyta el, miután a Liverpool 44,7 millió eurót tett le érte az asztalra.

Az A Bola megjegyzi, hogy egy hónap alatt ez sem rossz kerest, viszont a portugál, a spanyol, az olasz és a német piac is még nyolc napig nyitva van, nem beszélve az angolról, amelyik meg csak majd' három hét múlva zár, így az ügynökök királyának még bőven van ideje nyélbe ütni egy-két üzletet.