Társoldalunk:

Dzsudzsák Balázs nem került be a válogatott Eb-pótselejtezőre készülő keretébe

2020.09.28. 15:35

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőre, valamint a Szerbia és Oroszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre.

Ami talán a legtöbb embert érdekelte, arra hamar megkaptuk a választ: kimaradt a keretből Dzsudzsák Balázs, akinek ugyan már van csapata, mióta Debrecenbe igazolt, de ebben a szezonban még nem játszott tétmérkőzést. Rossi nem fűzött indoklást minden névhez, de a 108-szoros válogatott hazaigazolásával kapcsolatban újságírói kérdésre elmondta, tiszteli a döntését. Csaknem 34 éves, muszáj csapatban edzenie és játszania, a DVSC az ő személyében értékes játékossal gazdagodott. Rossi szerint Dzsudzsák jó állapotban van, és visszavezetheti a debrecenieket az első osztályba. Tiszteli a pályafutását, és amennyiben lesz lehetősége meghívni a keretbe, élni fog vele, szeretné, ha megdöntené a válogatottsági rekordot. Azonban a szövetségi kapitány a saját maga által hozott szabályokat nem szeretné felrúgni, ezért Dzsudzsák most nem kapott meghívót.Kleinheisler Lászlóról azt mondta, korábban és most is számított volna rá, a játékost azonban személyes okok miatt nem tudta meghívni.

Dzsudzsák Balázs egyelőre nem növelheti válogatottságainak számátFotó: Polyák Attila - Origo

Szalai Ádámmal kapcsolatban is nyilatkozott a kapitány, szinte napi kapcsolatban van vele. Pár nappal ezelőttig úgy tűnt, minden a rendes kerékvágás szerint halad, aztán derül égből villámcsapásként jött a Mainz és Szalai közötti konfliktus. Rossi hozzátette, neki az számít, hogy a játékosok folyamatosan edzésben legyenek, ez pedig Szalainak a Mainznál továbbra is adott. Úgy gondolja, a csatár jó fizikai állapotban van, minden nap tréningezik és reméli, hogy hamarosan visszakerül az első csapatba.

Willi Orbánról annyit mondott a szakember, hogy alapembere a válogatottnak, mindig 110%-ot nyújt az edzésen is, és hiába nem lép pályára Lipcsében, nélkülözhetetlennek számít a nemzeti csapatban. Az viszont szinte biztos, hogy nem fog mindhárom, soron következő találkozón játszani.

A keretbe ezúttal két újonc került be: a ZTE csatára, Könyves Norbert és a török első osztályba igazoló Varga Kevin.

A válogatott kerete:
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig, német), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár)
Hátvédek: Bese Barnabás (OH Leuven, belga), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár), Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár), Kecskés Ákos (FC Lugano, svájci), Lang Ádám (Omonia Nicosia, ciprusi), Szalai Attila (Apollon, ciprusi), Willi Orbán (RB Leipzig, német)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (FC Lugano, svájci), Kalmár Zsolt (DAC, szlovák), Nagy Ádám (Bristol City, angol), Schäfer András (DAC, szlovák), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg, osztrák)
Csatárok: Babati Benjámin (ZTE), Könyves Norbert (ZTE), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár) , Sallai Roland (Freiburg, német), Szalai Ádám (Mainz, német), Szőke Adrián (Heracles, holland), Varga Kevin (Kasimpasa, török)

A magyar válogatott először október 8-án, Bulgáriában lép pályára Európa-bajnoki pótselejtezőn.