A munkaügyi bíróságon folytatódik Szalai Ádám és a Mainz vitája

FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt Sports soccer Bundesliga Group scorer Ádám Csaba Szalai (1. FSV Mainz 05)
Szalai Ádám mellőzése nagy vihart kavart Mainzben
Vágólapra másolva!
Jövő hét csütörtökön a mainzi munkaügyi bíróságon kell megjelennie a magyar válogatott Szalai Ádámnak, valamint az őt foglalkoztató FSV Mainz labdarúgóklub képviselőinek a játékos és az egyesület között kirobbant vitás ügyben.

A tárgyalás tényét kedden erősítette meg a bíróság, amely 11 órára tűzte ki a felek meghallgatását.

A 32 esztendős csatárral a klub korábban közölte, a jövőben nem számít rá és jobban tenné, ha új klubot keresne magának. A Mainz futballistái ezt követően sztrájkba kezdtek, megtagadták a részvételt a szerda délutáni edzésen, mert így akartak szolidaritást vállalni Szalaival. A csapat a hétvégén 4-1-re kikapott a vendég VfB Stuttgarttól, majd hétfőn menesztették Achim Beierlorzer vezetőedzőt, egyben a klub közölte, hogy a tréner eddigi segítője, Jan-Moritz Lichte veszi át az együttes irányítását. A megbízott szakember első nyilatkozatában azt mondta, hogy ő sem számít Szalaira.

"Ezen a héten nem ez a téma lesz a legfontosabb. Így alakult a helyzet, nem foglalkozom azzal, hogy mi lett volna, ha" - jelentette ki Lichte.

Szalai Ádám sem gondolta volna, hogy egyszer a bíróságon kell szembenéznie a klubjával Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Torsten Silz

Rouven Schröder mainzi sportigazgató a múlt héten azt mondta, a magyar csatár elküldésének hátterében kizárólag sportszakmai okok állnak, a Bild című német napilap azonban másképp tudja. Az újság értesülései szerint Szalai Ádámnak egy elfajult anyagi vita miatt kell új csapatot keresnie, ugyanis a játékostársak által megválasztott tanács tagjaként szót emelt a vezetés ellen, amely a koronavírus-járvány ideje alatt csökkentett béreket nem kompenzálta azóta, holott ebben megállapodtak egymással a felek.

Markus Schütz, a magyar válogatott futballista ügyvédje azt nyilatkozta a Bildnek, vasárnap kérelmet nyújtottak be a Mainznak, hogy Szalai részt vehessen az első csapat edzésein. A múlt héten Oliver Fischer, a csatár ügynöke úgy fogalmazott, a játékos nem keres másik klubot magának, és mindenképpen Mainzban akar maradni.

Szalai Ádám tavaly augusztusban tért vissza a Mainzhoz, amelynek színeiben 2010 és 2013 között már futballozott.