Társoldalunk:

Koronavírusos volt, de már meggyógyult Sallói Dániel

2020.09.29. 09:58

Sallói Dániel, a Sporting Kansas City magyar labdarúgója kigyógyult a koronavírusos fertőzésből, a hét végén pedig már szeretne pályára lépni.

A 24 éves támadó az M4 Sport Sporthíradó című műsorában elmondta: betegsége elején két-három napig nagyon rosszul érezte magát, lázas is volt és alig bírt kikelni az ágyból.

Egy kicsit megütött a dolog. Akkor eléggé szenvedtem, de utána lassan rendbejöttem, és szinte már semmi bajom nem volt, csak meg kellett várjam, amíg letelt a karantén- nyilatkozta. Hozzátette: a kéthetes karantén után elkezdte az edzéseket, előbb futott és kerékpározott, így tesztelték szervezetének teherbíró képességét.

Sallói Dániel, a Sporting Kansas City futballistája a hét végén már a pályára is visszatérhetForrás: AFP/2018 Getty Images/Steve Dykes

"Az erőállapotomon látszódott ugyan, hogy nem edzettem két hétig, de szerencsére nem éreztem semmi különösebb problémát a szívemmel és a tüdőmmel sem. Ennek valószínű az az oka, hogy sportolóként gyorsan átmegy a vírus a szervezetünkön, és ezért hamarabb felépülünk. A következő edzésen már a csapattal lehetek, és hét végén valószínű visszatérhetek a pályára is" - mondta.

Az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) alapszakaszában a Sporting Kansas City 13 mérkőzésen 20 pontot szerzett - legutóbbi két találkozóján viszont egyet sem -, és a harmadik helyen áll a nyugati főcsoportban. Sallói két mérkőzésen léphetett pályára a szezonban. A Sporting Kansas City legközelebb a szombati játéknapon, a Houston Dynamo vendégeként szerepel.