Társoldalunk:

Portugál focistát igazolt a MOL Fehérvár

2020.09.29. 16:42

A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MOL Fehérvár FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta Rúben Pintót, a többszörös portugál utánpótlás-válogatott középpályást, legutóbb a CSKA Szófia csapatában futballozott.

28 éves focista az elmúlt években Bulgáriában, a CSKA Szófiában futballozott. Összesen 114 mérkőzésen lépett pályára a bolgár csapatban, ő volt az egyik csapatkapitány-helyettes, 10 alkalommal viselhette a karszalagot. A Vidi nyári igazolásával, Evandróval 33 mérkőzésen szerepelt együtt a CSKA Szófiában. Szerződése idén lejárt, így a Vidibe szabadon igazolható játékosként érkezett.

"Ismét sikerült egy olyan játékossal szerződést kötnünk, aki egy komoly klubban futballozott az elmúlt években, és rendszeresen versenyben volt a bajnoki címért, korábban pedig rengetegszer szerepelt a portugál utánpótlás-válogatottakban. Rúben Pinto 28 évesen a legjobb korban van, rendkívül labdabiztos, emellett pedig nagyon jó sebességgel futballozó középpályás. Az olyan domináló csapatnak, mint amilyen a Vidi is, nagy erőssége lehet és segíthet bennünket abban, hogy elérjük a céljainkat" - nyilatkozta a székesfehérvári csapat honlapjának Kovács Zoltán sportigazgató.

"Nagyon örülök, hogy a Vidiben folytathatom a pályafutásomat. Tisztában vagyok a klub dicső múltjával és azzal is, hogy nagyon komoly célokért küzd minden évben a Vidi. Evandro személyében olyan játékos is van a keretben, akivel korábban együtt futballoztam, tőle is sok jót hallottam a klubról. Biztos vagyok benne, hogy sikerül gyorsan beilleszkednem, és remélem, sok szép siker részese lehetek a csapat tagjaként. A családommal érkeztünk Székesfehérvárra, és itt is szeretnénk lakni a jövőben" - mondta Rúben Pinto. 

Rúben Pinto a portugál utánpótlás-válogatottakban 65-ször lépett pályára, és 11 gólt szerzett.