Társoldalunk:

Kirohant a mosdóba a focista, miközben az egyenlítésért küzdött a csapata - videó

2020.09.30. 12:05

Furcsa jelenetsor zajlott le a Tottenham Hotspur és a Chelsea kedd esti angol ligakupa-mérkőzésén: a hazaiak labdarúgója, Eric Dier egyszer csak elhagyta a pályát, berohant az öltözőbe, a csapat vezetőedzője, Jose Mourinho pedig követte őt.

A házigazda Spurs 1-0-s hátrányban volt 15 perccel a lefújás előtt, amikor a hátvéd egyszerűen befutott az öltözőbe, a tréner pedig dühösen követte, miközben csapata tíz főre fogyatkozott. Mourinho aztán kisvártatva visszatért, ahogy később Dier is, a Tottenham pedig végül egyenlített, és 11-esekkel a nyolc közé jutást is kiharcolta. Az első 11-est éppen Dier értékesítette.

"Jose nem volt boldog, de nem tudtam mit tenni, hívott a természet. A többiek mondták, hogy a Chelsea-nek volt egy helyzete, amíg távol voltam, de szerencsére nem szereztek gólt" – magyarázta később tettét a játékos.

"Mennie kellett, nem volt más választása" – mondta Mourinho, aki dicsérte játékosa meccsteljesítményét.

Éppen kedden írtunk egy ehhez nagyon hasonló, ám korántsem ilyen elegánsan kivitelezett kisdologról, amelynek hatmeccses eltiltás lett a következménye.

Hatmeccses eltiltást kapott a meccs közben a pályára pisilő focista

Hatmeccses eltiltást kapott az Ír Futballszövetségtől Eoin Bradley, aki egy júliusi mérkőzésen a pályán végezte el a kisdolgát. Az északír Colraine csatára a Ballymena United elleni kupaelődöntő hosszabbítása előtt érezte úgy, hogy könnyítenie kell magán, ennek érdekében pedig nem volt hajlandó befáradni a mosdóba, hanem a Windsor Park (itt játssza hazai meccseit az északír válogatott) gyepén tette, amit a természet megkívánt.