Társoldalunk:

Dragóner Attila: A sztárcsapatok nagy hibát követnek el, ha lebecsülik a Fradit

2020.09.30. 15:28

A korábbi ferencvárosi közönségkedvenc, a zöld-fehér csapattal két bajnoki címet és két kupagyőzelmet is szerzett Dragóner Attila szerint az évek óta tartó kőkemény munka gyümölcse most az, hogy a Fradi 25 év után újra a Bajnokok Ligája-főtáblára jutott.

„Fantasztikus eredmény, hihetetlen nagy siker ez a klub számára. Mindenki láthatta, hogy a Ferencvárosnál évek óta tudatos építkezés folyik, amelyhez a szakmai és az anyagi feltételeket is biztosította a vezetőség. Minden a rendelkezésre áll, hogy sikeresen szerepeljen a csapat,  és ez sikerült is, méghozzá nagyon nehéz úton. Kubatov Gábor, Nyíri Zoltán és Orosz Pál megalkuvást nem tűrő munkája, Szergej Rebrov profizmusa, mind hozzájárult ahhoz, hogy ilyen eredményt ért el a Fradi. Igazán összetartó az együttes, nyerő típusú játékosokkal" – kezdte az Origónak adott interjújában az egykori FTC-védő, aki a csapat meneteléséről is ejtett pár szót.

Dragóner Attila tudja, milyen érzés sikereket elérni a FradivalForrás: tempofradi.hu

„Minden meccsnek megvoltak a kulcsmomentumai, amikor a Fradi a saját javára tudta fordítani a mérkőzéseket.  Az első körben sokan féltették a Ferencvárost, ennek ellenére könnyedén jutott tovább, amely magabiztosságot adhatott a folytatásra. A Celtic ellen mindenki azt mondta, hogy a magyar csapat az esélytelenek nyugalmával léphet pályára, ehhez képest egy gyorsan jött gól nagy lökést adott, és sikerült győzni. Hasonló volt a helyzet a Dinamo Zagreb ellen is, ahol még a visszavágás vágya is fűtötte a játékosokat. A Molde ellen pedig az első mérkőzés első félidejében magabiztos volt az FTC, majd vereségre állt a vége felé, de így is sikerült döntetlenre hozni a találkozót. A fordulópontokból rendre jól jött ki a csapat" – árulta el Dragóner Attila, aki szerint a csoportkörben sem lesz esélytelen a Fradi.

A Fradi nehéz úton jutott a BL-főtábláraFotó: Csudai Sándor - Origo

„A Ferencváros bárki ellen is lép pályára, mindig a győzelemért kell, hogy játsszon. Ezt tavaly az Európa-liga csoportkörében is bizonyította, most sem feltartott kézzel fog pályára lépni a BL-főtáblán, ebben biztos vagyok. A Fradi akár a Bayern Münchent, vagy éppen a Real Madridot is kaphatja, és ha lebecsülik Rebrov együttesét, akkor nagy hibát követnek el. A Ferencváros ugyanis hatalmas motivációval fog pályára lépni az ilyen kaliberű csapatok ellen. Nagyon várom már a sorsolást, na és persze a csoportkört is."