Társoldalunk:

Keller József: Nagyon egységes csapat most a Fradi

2020.09.30. 10:28

A Ferencváros 25 évvel ezelőtti, első Bajnokok Ligája-főtáblás csapatának oszlopos tagja, Keller József az Origónak beszélt a kedden este kiharcolt csoportkörbe jutásról. Az FTC legendája szerint a szervezettségnek köszönheti a csapat a nem mindennapi sikert.

„Nagyon örülök a Ferencváros sikerének. 25 év után sikerült újra csoportkörbe jutni a Bajnokok Ligájában a Fradinak, ez sokat elmond a nem mindennapi bravúrról. Nagyon egységes csapat az FTC, precízen összerakott, fegyelmezett együttes. Többek között ennek köszönheti a BL-be jutást"  – mondta Keller József az Origónak, akit arról is kérdeztünk, vajon össze lehet-e hasonlítani a mostani és az 1995-ös BL-csodát.

Keller József, a Ferencváros örökös bajnokaForrás: tempofradi.hu

Szerintem nem érdemes. Nem is szeretnék párhuzamot húzni a kettő között, mert teljesen más volt a lebonyolítás is. Most a koronavírus is bekavart,  ugye az utolsó körig csak egy meccsen dőlt el a továbbjutás. Ez szerintem kedvezett a Fradinak. Persze egy Celtic, vagy éppen egy Dinamo Zagreb erősségű csapatot legyőzni hatalmas teljesítmény. A norvégok elleni eredmény szerintem reális, a jobb csapat ment tovább" – tette hozzá a korábbi klasszis focista.

„Nem érdemes az esélyekről beszélni. Egyelőre meg kell várni a csütörtöki sorsolást, hogy milyen csapatokat kap majd a Fradi. A legfontosabb, hogy amennyi pontot csak tud, gyűjtsön be, mert nemcsak szakmailag, de anyagilag is sokat jelent"  – zárta a szavait Keller József.