Döntött az UEFA: újra mehetnek nézők a meccsekre

FTC Fradi - Dinamo Zagreb BL selejtező, ünneplés
A Fradi-szurkolók a Groupama Aréna előtt ünnepelték a Dinamo Zagreb elleni diadalt
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) részlegesen megnyitja a stadionokat a szurkolók előtt a Bajnokok Ligájában, illetve a többi nemzetközi mérkőzésen. 

Elsőként az AP hírügynökség munkatársa, Rob Harris írta meg a hírt, majd nem sokkal később a szövetség is kiadta a hivatalos közleményt.

Ebben arra utalnak, hogy a döntést a szeptember 24-i, szurkolók előtt sikeresen megrendezett Bayern München–Sevilla Európai Szuperkupa-találkozó is segítette.

Eszerint már a jövő heti válogatott találkozókon sor kerül a részleges nyitásra: a stadionok kapacitásának legfeljebb 30 százalékáig adhatnak el jegyeket a rendező csapatok, és csak hazai szurkolók vehetik meg ezeket. A szabályokat minden esetben a helyi hatóságok állítják fel, ők engedélyezhetik, hogy valóban lehessenek szurkolók a lelátókon.

A nyitás már a jövő heti Nemzetek Ligája-mérkőzésekre is vonatkozik, ami azt jelenti, hogy a magyar válogatott október 8-án, a szófiai Eb-selejtezőn is nézők előtt léphet pályára a magyar válogatott. Az M4 Sporton Hajnal Tamás, a Ferencváros sportmenedzsere elmondta, a döntés fényében továbbra is tárgyal a klub a Puskás Arénával, hogy esetleg a legnagyobb, 67 ezer szurkolót befogadó hazai stadionban rendezhesse a hazai BL-találkozóit.