Társoldalunk:

Szergej Rebrov elárulta, miért fogta a fejét a lefújás után

2020.10.01. 09:37

Szergej Rebrov, a BL-főtáblás Ferencváros vezetőedzője szívesen játszana korábbi csapata, a Dinamo Kijev ellen a legrangosabb európai versenysorozatban - derült ki a Nemzeti Sport interjújából.

Igencsak megleptek a fiúk, amikor láttam, hogy bejönnek az ajtón, hirtelen nem tudtam elképzelni, mit akarnak - mondta a Ferencváros vezetőedzője arról, hogy csapata a keddi BL-selejtező után berontott a sajtótájékoztatóra, és az ünneplés során lelocsolták pezsgővel a játékosok.

Emlékezetesre sikerült a sajtótájékoztató Szergej RebrovnakFotó: Csudai Sándor - Origo

Rebrov szerint nagyon sokat jelentett az egész selejtezősorozat során, hogy a szurkolók végig a csapat - és a stadion - mellett voltak, ezáltal is éreztetve támogatásukat a zöld-fehérek iránt.

A szakember elárulta, hogy miért fogta olyan látványosan a fejét a keddi, Molde elleni siker után.
Azért fogtam a fejemet, mert tudom, mennyi munka kellett ehhez a sikerhez. A Dinamo Kijevvel annak idején már jártam a Bajnokok Ligája csoportkörében, de akkor egyszer sem kellett selejtezőt játszanunk. Most viszont négy kört is mennünk kellett, nem is akármilyen ellenfelekkel szemben. Az újságírók előszeretettel hasonlítják össze az egyes klubok költségvetését, kinek mennyit ér a kerete, de láthatjuk, sokszor nem ez dönt. Nagy dolgot vittünk véghez, a csoportkörben pedig tízszer-hússzor nagyobb költségvetésű klubok is szembejöhetnek. De teljesen mindegy, ki ellen lépünk pályára, eddig is más országok bajnokaival találkoztunk, a Celtic, majd a Dinamo Zagreb sem tudott megállítani bennünket. Büszke vagyok a játékosaimra" - mondta Rebrov, aki egyelőre még nem foglalkozik a BL-csoportkörrel, de azért szívesen csatába vezetné együttesét a Dinamo Kijev ellen is.

Hogy mi az ukrán szakember titka, a Nemzeti Sport interjújából kiderül.