Társoldalunk:

Bölöni szerint nehéz dolga lesz a Fehérvárnak Belgiumban

2020.10.01. 08:58

A Mol Fehérvár FC csütörtök este a Standard Liege ellen lép pályára Belgiumban. Egy meccsen dől el, melyik csapat jut majd az Európa-liga csoportkörébe.

Bölöni László, a Standard Liege egykori vezetőedzője a Nemzeti Sportnak beszélt az esélyekről. Bölöni 11 éve, két évig volt a Srandard edzője.

„Edzői pályafutásom egyik legsikeresebb korszakaként emlékezem a Liege-ben töltött évekre. Akkoriban a csapat pariban volt a legjobb belga együttesekkel, az Anderlechttel, valamint az FC Bruges-zsel is, ma már azonban csak a nagyok után következik. Az együttes hét forduló után csupán a negyedik helyen áll a bajnokságban, de senki ne gondolja, hogy könnyű ellenfélnek számít. A Standard ugyanis a belga labdarúgásra jellemző erényekkel büszkélkedhet: erőszakos, gyors, technikás, a párharcokat kedvelő – és általában azokat meg is nyerő – játékosok alkotják a keretet. Így aztán sok jóra nem számíthatnak a fehérváriak" – mondta Bölöni, aki szerint a belgák fogják a játékot irányítani.

„Egészen biztos, hogy a hazai pályán futballozó belgák irányítják a játékot. Ám ahogy azt már a korábbi nyilatkozataimban is hangoztattam: a labdabirtoklási fölény annyit ér, mint amikor a bálban egy fiú egész este udvarol egy lánynak, aztán hajnalban mégis a haverja kíséri haza" – mondta az esélyekről Bölöni.

A teljes cikket a Nemzeti Sport oldalán olvashatja. A Standard Liege-Fehérvár FC meccset 20.00 órától rendezik majd.