Európa-liga: hetet rúgott a Tottenham, hihetetlen tizenegyespárbajt nyert meg a Milan

Horizontal
Tottenham Hotspur's English striker Harry Kane (R) scores his team's sixth goal, his third, during the UEFA Europa League qualifying round football match between Tottenham Hotspur and Maccabi Haifa at the Tottenham Hotspur Stadium in London, on October 1, 2020. (Photo by Clive Rose / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Kialakult az Európa-liga 48 csapatos főtáblájának mezőnye. Az már korábban eldőlt, hogy a MOL Fehérvárnak nem sikerült a bravúr, ott lesz viszont a csoportkörben a Ferencváros által a BL-selejtezőben legyőzött Celtic, illetve Dinamo Zagreb is. Az este legnagyobb győzelmét a Tottenham könyvelhette el, míg a legnagyobb drámát az AC Milan szolgáltatta.

José Mourinho csapata már a 2. percben vezetett Harry Kane góljával, amit a Maccabi Haifa a 17. percben még kiegyenlített, a szünetre azonban már három gólos Spurs-vezetéssel mentek a csapatok, és a londoniak a második 45 percben sem lassítottak. Kane végül három gólig jutott, míg Giovanni Lo Celso kétszer talált be.

A koronavírus-fertőzést elkapó Zlatan Ibrahimovic nélkül felálló AC Milan elképesztő dráma után jutott tovább a portugál Rio Ave otthonában. A rendes játékidő 1-1-re végződött, majd a hazaiak a hosszabbítás elején megszerezték a vezetést, amit egy kezezésért megítélt büntetőből csak a hosszabbítás ráadásában, a 121. percben egyenlített ki a Milan Jöhetett a 11-es párbaj, ahol az első hét párban senki nem hibázott, majd elkezdtek sorra rontani a csapatok, mígnem a 12. párban eldőlt a párharc az olaszok javára.

Kellemetlen meglepetés érte a lengyel Legia Warszawa-t, amelyik hazai pályán kapott ki nagyon simán, 3-0-ra az azeri Qarabagtól.

A dán Köbenhavn játékosai és drukkerei is sokáig fogják még emlegetni, hogy csapatuk milyen góllal kapott ki 1-0-ra a horvát Rijekától.

Hihetetlen öngóllal esett ki a dán csapat az Európa-ligából - videó

Az FC Köbenhavn egy hihetetlen jelentsor végén lőtt öngóllal kapott ki hazai pályán a horvát HNK Rijekától az Európa-liga-selejtező rájátszásában. A 20. percben történteket egyszerűen nem lehet elégszere megnézni, annyira hihetetlen, amit látunk. Szegény Ankersen nem lesz büszke erre a gólra:

A Ferencváros által a BL-selejtező során búcsúztatott Dinamo Zagrebb simán verte az észt Flora Tallint (3-1), míg a Celtic megküzdött a bosnyák Szarajevóval a továbbjutásért.

A papírformának megfelelően továbbjutott a spanyol Granada és a holland PSV, míg a Basel és a a 63. perctől emberhátrányban játszó Sporting hazai pályán szenvedett súlyos vereséget.

Európa-liga, selejtező, 4. (utolsó) forduló:
Hapoel Beer Sheva (izraeli)-Plzen (cseh) 1-0 (1-0)
Dinamo Breszt (fehérorosz)-Ludogorec (bolgár) 0-2 (0-0)
FC Köbenhavn (dán)-Rijeka (horvát) 0-1 (0-1)
Legia Warszawa (lengyel)-Qarabag (azeri) 0-3 (0-0)
Sarajevo (bosnyák)-Celtic Glasgow (skót) 0-1 (0-0)
Standard Liege (belga)-MOL Fehérvár FC 3-1 (0-1)
Ararat Armenia (örmény)-Crvena zvezda (szerb) 1-2 (0-1)
Charleroi (belga)-Lech Poznan (lengyel) 1-2 (0-2)
Dinamo Zagreb (horvát)-Flora (észt) 3-1 (2-0)
Liberec (cseh)-APOEL (ciprusi) 1-0 (0-0)
Malmö (svéd)-Granada (spanyol) 1-3 (1-1)
Rosenborg (norvég)-PSV Eindhoven (holland) 0-2 (0-1)
CFR Cluj (román)-Kuopio PS (finn) 3-1 (2-0)
Basel (svájci)-CSZKA Szófia (bolgár) 1-3 (0-0)
Dundalk (ír)-Klaksvik (feröeri) 3-1 (1-0)
Young Boys (svájci)-Tirana (albán) 3-0 (1-0)
AEK Athén (görög)-VfL Wolfsburg (német) 2-1 (0-1)
Glasgow Rangers (skót)-Galatasaray (török) 2-1 (0-0)
Rio Ave (portugál)-AC Milan (olasz) 2-2 (0-0, 1-1) - tizenegyesekkel 8-9
Sporting Lisboa (portugál)-LASK Linz (osztrák) 1-4 (1-1)
Tottenham Hotspur (angol)-Makkabi Haifa (izraeli) 7-2 (4-1)