Társoldalunk:

A MOL Fehérvár játékosa is bekerült a válogatottba

2020.10.02. 16:44

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos oldalán közölte a hírt, hogy a FIFA döntésének értelmében változtak a szabályok, így a már magyar állampolgársággal is rendelkező Loic Nego bekerülhetett a válogatottba.

Korábban erre azért nem volt lehetőség, mert a FIFA rendelkezései értelmében, ha valaki egy másik ország nemzeti tizenegyében korosztályos válogatottként tétmérkőzésen pályára lépett, akkor már más ország színeiben nem szerepelhetett később a felnőtt csapatban. A MOL Fehérvár 29 éves védője pedig a francia U19-es és U20-as együttesekben is játszott.

Ezek a régi szabályok a szeptemberi kongresszus alatt megváltoztak, köszönhetően Csányi Sándor MLSZ-elnök felvetésének, majd a szövetség hivatalos indítványának ez ügyben, amelyet a többi tagország gyakorlatilag egyhangúan támogatott.

Marco Rossi szövetségi kapitány pedig élt az újonnan kínálkozott lehetőséggel, és behívta Negot a keretbe. A magyar együttes tagjai vasárnap este találkoznak, majd szerdán utaznak el Bulgáriába, ahol rendkívül fontos Európa-bajnoki-selejtező vár majd a nemzeti tizenegyre.