Vágólapra másolva!
Az UEFA csütörtök este megtartotta a Bajnokok Ligája csoportkör sorsolását, a Fradi pedig igazi sztárcsapatokkal került egy négyesbe: Szergej Rebrov együttese a Cristiano Ronaldót foglalkoztató Juventusszal, a Lionel Messit a soraiban tudó Barcelonával, és az ukrán edző korábbi csapatával, a Dinamo Kijevvel fog megküzdeni a Bajnokok Ligája G csoportjában. A Fradi edzője a sorsolás után a Komanda nevű ukrán portálnak elmondta, számított arra, hogy kemény sorsolást kap a csapata, de a végsőkig fognak harcolni.

„Tudtuk, hogy ezen a szinten csak kiváló csapatokat kaphatunk. Nagyon örülünk, hogy ilyen sztárcsapatok érkeznek Budapestre. Harcolni fogunk" – mondta Szergej Rebrov, akinek egy korábbi nyilatkozatát félreértették az újságírók, akik azt írták, hogy a Dinamo Kijevet akarja ellenfélnek.

– folytatta a Fradi edzője, aki hangsúlyozta, hogy nem lesz rá rossz hatással, hogy a korábbi csapata elleni kell meccselnie.

Szergej Rebrov, a Dinamo Kijev legendája Forrás: AFP/Sergei Supinsky

Rebrovot arról is kérdezték, mit szól ahhoz, hogy a Fradi két ukrán játékosát, Olekszandr Zubkov és Ihor Haratyint is behívták a válogatottba.

„Nagy megtiszteltetés számukra, és örülök annak, hogy Haratyin már be is mutatkozott a válogatottban. Igaz, az első mérkőzése a spanyolok ellen nem volt könnyű, ott az egész csapat nem játszott megfelelő szinten. Az a meccs minden játékosnak nehéz volt, de a tapasztalatszerzésnek nagyon hasznos volt" – mondta az ukrán szakember, aki az 1998/99-es szezonban a Bajnokok Ligája elődöntőig menetelt a Dinamo Kijevvel.

Az ukrán válogatott október 7-én a világbajnok francia csapattal játszik felkészülési mérkőzést, három nappal később a német együttessel játszik a Nemzetek Ligájában, majd október 13-án újra a spanyol csapat lesz az ellenfele az NL-ben.

Szergej Rebrov a Ferencváros előtt hét évig dolgozott edzőként a Dinamo Kijevnél Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kis túlzással az is mondhatnánk, hogy az ukránok ebben a feszített tempóban hét nap alatt megmérkőznek a világ három legjobb csapatával, ez pedig a Fradi ukrán játékosait is érinti.

„A klubok sosem elégedettek, amikor elmennek a válogatotthoz, különösen akkor, ha alig játszanak. De mindannyian a válogatott érdekében dolgozunk, és nagyon jó, hogy Ukrajna találkozik Franciaországgal, Németországgal és Spanyolországgal.

– tette hozzá Szergej Rebrov, aki 25 év után bejuttatta a Bajnokok Ligája főtáblájára a Ferencvárost.