Szalai Ádám újra edzésbe áll a Mainz csapatában

Szalai Ádám, Mainz
02 December 2019, Rhineland-Palatinate, Mainz: Soccer: Bundesliga, FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt, 13th matchday in the Opel Arena. Adam Szalai from Mainz cheers after his goal to 2:1. Photo: Torsten Silz/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.
Vágólapra másolva!
A válogatott szünet után újra edzésbe állhat a Bundesligában szereplő FSV Mainz csapatában Szalai Ádám, írja a klub hivatalos honlapján megjelent közlemény.

A közlemény szerint megoldást hoztak azok a tárgyalások, amelyeken a klub elnöke, Stefan Hofmann, a sportigazgató, Rouven Schröder, valamint Szalai Ádám és ügynöke, Oliver Fischer részvételével zajlottak.

"Az utóbbi két hét mindannyiunkban nyomot hagyott, és végső soron csak kárt okozott a Mainznak. Ezért volt fontos, hogy mielőbb megtaláljuk a megoldást és elkerüljük a pereskedést, amit most már ki is zárhatunk. Ádám biztosított bennünket, hogy egyáltalán nem gondolkodik a távozásban, vagy a szerződése felbontásában. A végeredmény pedig az, hogy marad a Mainz játékosa. Ebből indultunk ki, és jutottunk el végül oda, hogy Ádám marad az első csapat tagja, és visszatérve újra a csapattal végzi az edzéseket" – fogalmazatott Schröder.

Szalai Ádám pedig így fogalmazott:

"Nagyon örülök, hogy újra a csapat tagja lehetek, és újra mindent megtehetek a Mainz sikeréért. Az előttünk álló feladatokat csak együtt tudjuk megoldani, az elmúlt napok nehézségeit pedig el kell felejtenünk. Én kész vagyok lezárni, ami történt, és újra kivenni a részem a munkából."

Úgy tűnik, minden megoldódott, és a felek elásták a csatabárdot Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Torsten Silz

A magyar válogatott csatár tanácsadója pedig ugyancsak sajnálatát fejezte ki az elmúlt napok történései, ugyanakkor örömmel nyugtázta, hogy megszületett a megoldás.

Szalai Ádám és a Mainz közötti vita szeptember második felében robbant ki, amikor a magyar csatár, mint a játékosok egyik képviselője szót emelt a koronavírus-járványra hivatkozva tavasszal csökkentett fizetések visszaállításáért.

Rouven Schröder ezt követően a sajón keresztül üzente meg neki, hogy a klub már nem tart rá igényt, és kereshet magának új csapatot, amire Szalai azzal válaszolt, hogy kész munkaügyi bíróságra vinni az ügyet, amennyiben a Mainz valóban szerződést bont vele.