Az Atlético Madrid sztárja az Arsenalban folytatja

Lokomotiv Moscow vs Atletico Madrid : UEFA Europa League Russia UEFA Europa League Atletico Madrid Moscow march 2018 Lokomotiv Moscow Stadion Lokomotiv
MOSCOW, RUSSIA - MARCH 15: Thomas Partey of Atletico Madrid is seen during the UEFA Europa League Round of 16 , 2nd leg soccer match between Lokomotiv Moscow and Atletico Madrid at Stadion Lokomotiv in Moscow, Russia on March 15, 2018. Sefa Karacan / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A spanyol válogatott José Callejón a Fiorentinában, a ghánai válogatott Thomas Partey az Arsenalban folytatja pályafutását.

A firenzei klub honlapján emlékeztetett, hogy a 33 éves, ötszörös válogatott Callejón a Real Madrid saját nevelésű játékosaként 77 találkozón lépett pályára a spanyol együttesben, amelytől hét évvel ezelőtt igazolt a Napolihoz. Olasz klubjában közel 350 találkozón 82-szer volt eredményes és 78 gólpasszt adott. Callejón szerződése a nyáron lejárt a nápolyiaknál, a Fiorentinának így nem kellett fizetnie érte.

Az Arsenal honlapján közölte, hogy hosszútávú szerződést kötött a 29-szeres válogatott Parteyval. A nemzetközi sajtó információi szerint a középpályás 2025 nyaráig kötelezte el magát, és a londoniak kifizették az 50 millió eurós kivásárlási árát az Atlético Madridnak.

Az Arsenal kiemelte: a 27 éves középpályás 2012 óta szerepelt a madridi egyesületben, amelyben 188 alkalommal lépett pályára, tagja volt a 2018-ban Európa-ligát és UEFA Szuperkupát nyert gárdának, 2016-ben döntős volt a Bajnokok Ligájában. Kölcsönben megfordult a Mallorcánál és az Almeríánál, az előző szezonban 46 találkozón játszott a bajnoki bronzérmes és BL-negyeddöntős Atléticóban, amelynek egyik kulcsembere volt.