Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott csütörtök este háromnegyed kilenctől Szófiában játszik sorsdöntő Eb-pótselejtezőt Bulgária csapatával. A magyar keretben ismét történt egy változás: Kovácsik Ádám, a MOL Fehérvár FC kapusa megsérült, a helyére Hegedüs Lajost, a Paksi FC kapusát hívta be Marco Rossi a válogatottba.

A Magyar Labdarúgó Szövetségi a Twitter-csatornáján tudatta, hogy Kovácsik Ádám, a MOL Fehérvár FC kapusa kisebb térdsérülést szenvedett a férfi A-válogatott keddi edzésén, így elhagyta a válogatott keretét. Helyére Hegedüs Lajost, a Paksi FC játékosát hívta meg a keretbe Marco Rossi.

Kovácsik Ádám nem utazhat a magyar válogatottal Bulgáriába Forrás: Szabó Péter - Origo

Az MLSZ hétfőn bejelentette, hogy a zalaegerszegi Babati Benjamin nem utazik az októberi mérkőzésekre, mivel a hétvégi bajnokin megsérült, és a vizsgálatok alapján nem lesz bevethető a jövő heti találkozón sem.

A magyar szövetség korábban azt is közölte, Sallai Rolandnak a szófiai összecsapást követően kell csatlakoznia a Freiburghoz, a kapus Gulácsi Péternek pedig a vasárnapi, Szerbia otthonában sorra kerülő Nemzetek Ligája-mérkőzés után kell visszautaznia Németországba. Ez azt jelenti, hogy az Oroszország elleni, jövő szerdai NL-találkozót mindketten kihagyják.

Ráadásul a vírushelyzet miatt Marco Rossi együttese elveszítette egyik legjobbját is, mivel a Red Bull Salzburg úgy döntött - a vonatkozó FIFA-szabályt kihasználva -, nem engedi el Szoboszlai Dominikot a válogatottba, mert a klub három labdarúgója is megfertőződött.