Vágólapra másolva!
Csütörtök este háromnegyed kilenctől a magyar labdarúgó-válogatott sorsdöntő Eb-pótselejtezőt játszik Szófiában a bolgár csapat ellen. A találkozó előtt Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, több forgatókönyvvel készült a meccsre, míg a nyolcszor válogatott Holender Filip kiemelte, hogy a megfelelő mentalitás lehet a győzelem kulcsa.

A Szófiában rendezett szerdai sajtótájékoztatón az olasz szakember elmondta, bízik benne, hogy viszonylag korán megtalálják ezek közül azt, amely sikerre vezethet.

A tréner kijelentette, ez a mérkőzés egy igazi döntőnek is beillik, ahol nincs második esély.

A riválisról szólva megjegyezte, nagyon kemény ellenfél, amely rendkívül agresszív, védekező és támadófutballt egyaránt képes bemutatni.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Forrás: MTI/EPA/Vaszil Donev

Természetesen szóba került Szoboszlai Dominik is, akit klubja, a Red Bull Salzburg nem engedett el, mivel az osztrák bajnokcsapat több játékosa is megfertőződött a koronavírussal. Újságírói kérdésre válaszolva Marco Rossi azt mondta, a fiatal futballista hiányában is vannak olyan játékosok, akik jól végzik el a pontrúgásokat és a rögzített helyzeteket.

A nemzeti csapatba - egy UEFA-szabálymódosításnak köszönhetően - újoncként bekerült Loic Negóval kapcsolatban Marco Rossi megjegyezte, még keveset gyakorolt együtt a társakkal, így talán kissé korai lenne rögtön a kezdőcsapatba tenni, de

több poszton is bevethető futballistáról van szó, akire szükség lehet a mérkőzésen, és van rá esély, hogy bemutatkozzon az együttesben.

Holender Filip hangsúlyozta, kőkemény összecsapásra számít, amelynek a kulcsa a hozzáállás lehet.

A találkozónak otthont adó Vaszil Levszki Nemzeti Stadion 20 százalékát nyitják meg a magyarok elleni sorsdöntő meccsre, ami azt jelenti, hogy 8500 néző előtt rendezhetik a csütörtöki Eb-pótselejtező mérkőzést.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata:
Gulácsi - Fiola, Lang, Orbán, Szalai A., Bese - Nagy Á., Sigér - Holender, Sallai - Szalai Á.

A bolgár nézőknek érkezéskor testhőmérséklet-ellenőrzésen kell átesniük és kötelező viselniük az arcmaszkot.

A csütörtök esti találkozót az Origo élőben közvetíti.