Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatót tartott szerdán az Illovszky Rudolf Stadionban, amelyen Marco Rossi szövetségi kapitány, a Freiburg légiósa, Sallai Roland, és a ZTE újonca, Könyves Norbert beszélt a várakozásairól a bolgárok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőt megelőzően. 

„Minden szuper, már nagyon vártam, hogy együtt edzhessek a társakkal. Örülök, hogy itt lehetek.

Tisztában vagyok az erényeimmel, nem haragudtam meg a kapitányra a kijelentése miatt

(Marco Rossi szerint a támadó nem elegáns, szépen játszó futballista - a szerk.).

– mondta Könyves Norbert, aki hozzátette, hogy ha betartják a taktikai utasításokat a bolgárok ellen, akkor jó esélyeik vannak. Hozzátette, nagyon tetszik neki Sallai Roland játéka. A Freiburg légiósa örült a csapattársa kijelentésének.

Könyves Norbert először szerepelhet a magyar fociválogatottban Fotó: Polyák Attila - Origo

„Nagy öröm, hogy csapaton belül is felnéznek rám. Megpróbálok jó teljesítményt nyújtani, és meghálálni a bizalmat.

Nagy érvágás, hogy pár játékos hiányozni fog a járványhelyzet miatt. Próbáljuk őket a lehető legjobban helyettesíteni. Több jó rúgónk van a csapatban,

majd meglátjuk, Szoboszlai helyett ki végzi el a pontrúgásokat" – mondta Sallai Roland, aki a bolgárokról is ejtett pár szót.

Sallai Roland szerint felkészültek a bolgárokból Fotó: Polyák Attila - Origo

„Videóztunk sokat belőlük, megvannak azok a dolgok, amelyeket ki tudunk használni. Harcias ellenfélre készülünk, de

A Freiburg játékosa elmondta, rossz, hogy a magyar szurkolók nem lehetnek majd ott a csapattal Bulgáriában, de ha nyernek, akkor Izland vagy Románia ellen náluk lesz az előny.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya,

Marco Rossi viccesen felelt arra az újságírói kérdésre, hogy mit érzett, amikor megtudta, hogy Szoboszlaira nem számíthat. "Természetesen boldog voltam"

- felelte az olasz szakember. Megjegyezte: mindenki tisztában van azzal, hogy milyen értékes futballistáról van szó, de a válogatottnak megvannak azok a megfelelően képzett játékosai, akik képesek lehetnek a pótlására.

Negóval kapcsolatban elmondta, mindenki jól ismeri a Fehérvár játékosát, de csak kétszer edzett a válogatottal, így még kérdéses, hogy kezdő lesz-e Szófiában.

Marco Rossi 50-50 százalék esélyt ad a továbbjutásra Fotó: Polyák Attila - Origo

„Igazán küzdős csapat a bolgár, amely

A fociban előfordulhatnak olyan események is, amelyeket nem lehet kontrollálni" – mondta a szövetségi kapitány, aki hozzátette, nem jó, hogy idegenben kell pályára lépniük, de

nem keres kifogásokat, inkább bízik a játékosaiban, és abban, hogy sikerrel veszik az akadályt.

Szóba került a Ferencváros BL-be jutása is, amellyel kapcsolatban Rossi elmondta, hasonló sikerre vágyik Magyarországgal is.

„A játékosokkal beszéltünk a Ferencváros sikeréről, nagyon örülünk annak, hogy bejutott a BL-csoportkörbe. Ez a magyar focinak is hatalmas siker.

A nemzeti csapattal is ilyen sikert szeretnénk elérni, kijutni Európába!" – árulta el Rossi.

Szerdán utolsó hazai edzését tartotta a válogatott az Illovszky Rudolf Stadionban, majd az ebédet követően utazik el Szófiába, a sorsdöntő Eb-pótselejtezőre. A csütörtöki szófiai meccs után vasárnap Belgrádban játszanak a magyarok, majd jövő szerdán Moszkvában lépnek pályára a Nemzetek Ligája B divíziójában.