A 2021-es foci-Eb leggyengébb csapata a leggyengébb csoportba kerül

fbl Horizontal
North Macedonia head coach Igor Angelovski (C) celebrates his players at the end of the Euro 2020 playoff semi-final football match between North Macedonia and Kosovo at Todor Proeski Arena in Skopje on October 8, 2020. (Photo by Robert ATANASOVSKI / AFP)
Vágólapra másolva!
Amikor az UEFA létrehozta a Nemzetek Ligáját, tudni lehetett, hogy a D-jelű divízióból, azaz a leggyengébb csapatokat tömörítő mezőnyből egy gárda mindenképpen ott lesz az Európa-bajnokságon. Most már azt is lehet tudni, hogy ez a kijutó vagy a grúz, vagy az északmacedón válogatott lesz. És az is eldőlt, hogy bármelyikük is jut tovább, az Eb leggyengébb csoportjába kerül.

A D-divízió rájátszásában is csütörtökön rendezték a pótselejtezőket. A grúz válogatott hazai pályán 1-0-ra nyert Fehéroroszország ellen, míg az északmacedónok ugyancsak hazai környezetben 2-1-re verték Koszovót. Ezzel eldőlt, hogy november 12-én a grúzok otthonukban játszanak az északmacedónokkal. Annak a meccsnek a győztese jut majd ki a 2021-es Európa-bajnokságra.

Csütörtökön este az is eldőlt, hogy melyik Eb-csoportba kerül az innen továbbjutó gárda.

Nem elég, hogy az Európa-bajnokságra az UEFA behoz egy olyan szintű válogatottat, mint a grúz, vagy az északmacedón, még az Eb legröhejesebb, C-jelű négyesébe is kerülnek. Mégpedig Hollandia, Ausztria és Ukrajna mellé.

Tessék ezt összevetni azzal a csoporttal, ahová a magyar válogatott kerülhet Portugália, Németország és Franciaország társaságában.