Vágólapra másolva!
Azt már a Bulgária-Magyarország Eb-pótselejtező lefújásának pillanatában érezni lehetett, hogy a magyar szurkolók ismét euforikus hangulatba kerültek, több százan kitódultak az utcára, és éltették a magyar válogatottat valamint Marco Rossi szövetségi kapitányt. Éppen ezért nem meglepetés: már most óriási az érdeklődés és a jegyigénylés az Izland elleni november 12-i, budapesti mérkőzésre.

Az MLSZ-től kapott információ szerint első körben (ez így volt a közelmúltban az Uruguay elleni stadionavató barátságos mérkőzés, a Szlovákia elleni Eb-selejtező vagy éppen az Oroszország elleni Nemzetek Ligája-találkozó kapcsán is)

a már mintegy 70 ezer tagot számláló Szurkolói Klub jegyigénylését elégítik ki, s ha valami csoda folytán maradna még belépő, azt várhatóan csupán a jövő hét közepétől értékesítik, hiszen figyelembe kell venni – természetesen a COVID-helyzet miatt - egyéb biztonsági és szervezési szempontokat is.

Az Izland elleni mérkőzésen 20 ezer néző teremthet forró hangulatot Fotó: Koncz Márton - Origo

A magyar hatóságok eddig semmilyen korlátozó intézkedést nem vezettek be, ám az UEFA szabályzata kimondja:

ebben a rendkívüli helyzetben egy stadion befogadóképességének maximum egyharmadát lehet értékesíteni, de ami az egyéb feltételeket illeti, azok mérkőzésről mérkőzésre változhatnak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség illetékeseinek is ez egy új helyzet, hiszen nem a fiókból korábban elővett tervek, hanem egy

teljesen új – szakszóval élve – jegytükröt, ültetési rendet kell kialakítani.

Az MLSZ a jövő héten konzultál erről az UEFA-val, hiszen „annál nagyobb hibát nem lehet elkövetni, mint hogy egy eladott jegyet vissza kelljen vonni" - mondta az Origo kérdésére a szövetség egyik illetékese.

A Puskás Aréna befogadóképessége egy rendezvény esetén egészen pontosan 61 ezer fő, hiszen a különböző technikai feltételeket figyelembe kell venni. Ilyenek a kamera- és közvetítőállások, vagy éppen a videóasszisztens (VAR)-szobájának kialakítása. A Nemzetek Ligája A-divíziójának döntőjét, a Magyarország – Izland találkozót mintegy 20 ezer néző tekintheti meg a helyszínen.