Vágólapra másolva!
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona már a Ferencváros elleni, október 20-án megrendezésre kerülő Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre figyel. A katalán sztárcsapat több cikkben foglalkozik a magyar csapattal.

A Barcelona honlapja kiemeli, hogy a Ferencváros 25 év után tér vissza a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörébe, méghozzá négy előzetes körön átjutva. Megírják, hogy 1995-ben az Ajax, a Real Madrid, és a Grasshoppers volt az FTC ellenfele, végül a harmadik helyen végezett a csoportban.

A mostani selejtezőről sem feledkeztek el, megemlítették, hogy

a svéd Djurgårdens IF-et (2-0), a Glasgow Celticet (2-1), a Dinamo Zagrebet (2-1) és végül a norvég Molde FK-t 3-3-as összesítéssel ütötték ki.

A Barcánál már a Fradival foglalkoznak Forrás: FC Barcelona

A magyar csapat keretével kapcsoltban úgy vélekedtek, hogy

a legismertebb személy a klubnál az edző, Szergej Rebrov, a játékosok közül pedig szerintük Franck Boli emelkedik ki.

Megemlékeztek a Fradi legtöbb válogatottsággal rendelkező játékosairól is: Robert Mak (Szlovákia - 58), Lovrencsics Gergő (Magyarország - 36), Bogdán Ádám (Magyarország - 20), Lasha Dvali (Grúzia - 14), Varga Roland (Magyarország - 13), Eldar Civic (Bosznia - 11). Igaz, Varga Roland nem tagja a Fradi BL-keretének. Rebrovról viszont óriási tisztelettel írnak.

Franck Bolit és Szergej Rebrovot emelte ki a Barca Fotó: Csudai Sándor - Origo

A honlap kiemelte, hogy az FTC-t ugyanúgy 1899-ben alapították, mint a Barcát, a magyar csapat 31-szeres bajnoknak vallhatja magát. Megemlékeztek a Ferencváros legnagyobb nemzetközi sikeréről is, amikor az 1965-ös Vásárvárosok-kupáját elhódították a Juventus ellen.

Szóba került a Fradi stadionja is, amelyről megemlítik, hogy UEFA 4. kategóriájú aréna, 23 700 néző befogadására alkalmas.

Az már más kérdés, hogy a Fradi a Barcelonát a Puskás Arénában fogadja majd.

A Fradi a Puskás Arénában fogadja majd a Barcelonát Forrás: Origo

A két klub közös történelmével is foglalkozott a Barca.

A katalán sztárcsapat és a Ferencváros még soha nem találkozott hivatalos meccsen,

de összesen hat barátságos mérkőzést játszottak, mindet Spanyolországban. Ezek közül a Barca négyet nyert, a többi találkozó döntetlennel zárult, a legutóbbi 1977-ben. Az első barátságos mérkőzés a Ferencváros ellen 1923-ra nyúlik vissza, míg a Barcának a történelme során összesen tíz magyar futballistája volt, köztük a legendás Kubala László.