Vágólapra másolva!
Szombat este a Nemzetek Ligája 3. fordulójában a spanyol labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Madridban a svájci csapatot, míg a németek 2-1-es győzelmet arattak Kijevben az ukránok fölött.

Az A divizió 4-es csoportjában a spanyolok szűk negyedórával a kezdés után megszerezték a vezetést. A svájci kapus Yann Sommer rossz helyre kipasszolt labdájára a Real Sociedad játékosa, Mikel Merino csapott le majd rúgatott egy könnyű gólt a klubtársával, Mikel Oyarzaballal.

A folytatásban a spanyolok elképesztő fölényben futballoztak, a második félidőben 11 lövéssel kísérleteztek, de a kaput csak egyszer találták el, így az eredmény nem változott. Luis Enrique csapata továbbra is veretlen, és vezeti a 4-es csoportot.

A világ- és Európa-bajnok Sergio Ramos már a 174. mérkőzésén lépett pályára a spanyol válogatottban Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A csoport másik mérkőzésén a németek a 20. percben szereztek vezetést a kijevi Olimpiai Stadionban. A Chelsea védője, Antonio Rüdiger tűnt fel az ukrán tizenhatoson beül, a középre lőtt labdáját pedig Matthias Ginter passzolta közelről a kapuba. A németek már az első félidőben eldönthették volna a meccset, hét kaput eltaláló lövésük is volt, azonban az ukránok kapusa, Georgij Buscsan óriási bravúrokat mutatott be.

A második félidő elején azonnal növelték az előnyüket a németek, és Buscsan megtapasztalta, milyen sanyarú a kapussors.

Egy jobboldali beadás után az ukránok kapusa kiejtette a labdát, pontosan Leon Goretzka fejére, ahonnan egyből a kapuba pattant a labda.

A potyagól egyáltalán nem viselte meg a Dinamo Kijev kapusát, ugyanis tíz percen belül három földöntúli bravúrt is bemutatott, így megmentette csapatát egy kiütéses vereségtől. A 69. percben a korábbi aranylabdás

Andrij Sevcsenko pályára küldte a Fradi támadóját, Olekszandr Zubkovot, ettől megélénkült az ukránok támadójátéka, nem sokkal később pedig újra éles lett a mérkőzés.

Niklas Süle rossz ütemű becsúszása után Roman Jaremcsuk harcolt ki tizenegyest, amit Ruszlan Malinovszkij higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt.

Az utolsó negyedórában az ukránok beszorították a fél tucat ziccert kihagyó németeket, de Joachim Löw csapatának sikerült kivédekeznie a hosszabbítást is, így a Nationalelf első győzelmét aratta a 4-es csoportban.

Nemzetek Ligája, 3. forduló:
A divízió:
4. csoport:
Spanyolország-Svájc 1-0 (1-0)
Ukrajna-Németország 1-2 (0-1)

Az állás: 1. Spanyolország 7 pont, 2. Németország 5, 3. Ukrajna 3, 4. Svájc 1

A luxemburgi és a montenegrói labdarúgó-válogatott is hazai pályán gyűjtötte be a három pontot a Nemzetek Ligája harmadosztályát jelentő C divíziójának szombati játéknapján. Előbbi Ciprust, utóbbi Azerbajdzsánt verte 2-0-ra. Montenegró továbbra is százszázalékos a négyesben.

Nemzetek Ligája, 3. forduló:
C divízió:
1. csoport:
Luxemburg-Ciprus 2-0 (2-0)
Montenegró-Azerbajdzsán 2-0 (1-0)

Az állás: 1. Montenegró 9 pont, 2. Luxemburg 6, 3. Azerbajdzsán 3, 4. Ciprus 0

A gibraltári labdarúgó-válogatott egygólos győzelmet aratott Liechtensteinben a Nemzetek Ligája negyedosztályát jelentő D divíziójának szombati játéknapján, így továbbra is százszázalékos a háromcsapatos csoportjában.

Nemzetek Ligája, 3. forduló:
D divízió:
1. csoport:
Feröer-szigetek - Lettország 1-1 (1-1)
Andorra-Málta 0-0

Az állás: 1. Feröer-szigetek 7 pont, 2. Lettország 3. Málta 2, 4. Andorra 2.

2. csoport:
Liechtenstein-Gibraltár 0-1 (0-1)

Az állás:
1. Gibraltár 6 pont/2 mérkőzés, 2. Liechtenstein 3/2, 3. San Marino 0/2