Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra nyert Szerbia vendégeként vasárnap a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában. A találkozó egyetlen gólját az újonc Könyves Norbert szerezte a 20. percben. Az összecsapást követően boldogan értékeltek a magyar főszereplők.

A mérkőzés hőse, a góllal debütáló Könyves Norbert nagyon boldog volt.

„Hihetetlenül örülök, hogy be tudtam kerülni a válogatott keretébe. Arra nem gondoltam, hogy játszani fogok, és még gólt is szerzek.

Próbáltam zavart okozni, és kihasználni az adódó helyzetet. Tisztában vagyok az erényeimmel, soha nem adom fel. Remélem, hogy ez átragad a társakra is. De nem hiszem, hogy ezzel bárkinek gondja lenne a válogatottnál. Büszkék rám a gyerekeim, az egész családom. Köszönöm nekik, hogy mindig mellettem állnak" – mondta az M4 Sport kamerája előtt a ZTE támadója.

Könyves Norbert győztes góllal debütált Forrás: MTI/EPA/Andrej Cukic

A Ferencváros védője, Botka Endre szerint mindenki nagyot küzdött.

A 70. perctől már nem éreztem a lábam, csak a szívem vitt előre.

Az egész csapat az utolsó leheletéig küzdött. Örülök neki, hogy sikerrel tértem vissza a válogatottba. Kifejezettem arra készültünk, hogy a saját térfelükön letámadjuk őket,

mert tudtuk, hogy a védelmük sebezhető, míg a támadóik nagyon veszélyesek. Ennek meg is lett az eredménye. Ha ugyanígy játszunk, ekkora akarattal az oroszok ellen, akkor ott is meglepetést okozhatunk."

Botka Endre (b) a válogatottban is magabiztos volt Forrás: MTI/EPA/Andrej Cukic

A Budapest Honvéd középpályása, Gazdag Dániel örül a sikernek, és Oroszországban is győzni szeretne.

"Örülök, hogy kezdő lehettem a mérkőzésen. A pozícióm nem volt újdonság, mert a Honvédban is játszottam ugyanilyen szerepben, amikor Marco Rossi volt a csapat edzője. Tudtuk, hogy nagyon jó játékosaik vannak a szerbeknek, és

és próbáltunk sokkal határozottabban belemenni a párharcokba, amivel több labdát is szereztünk, és a gólunk is éppen ebből született. Most már megvan a kellő önbizalmunk, szeretnénk a következő meccsen, Oroszországban is győzni."

Gazdag Dániel (j) kiválóan játszott Forrás: MTI/AP/Darko Vojinovic

Marco Rossi együttese - amely csütörtökön Bulgária otthonában nyert Európa-bajnoki pótselejtezőn - a negyedik fordulóban jövő szerdán a vb-negyeddöntős oroszok vendége lesz.