Társoldalunk:

A DAC sérült focistájának fáj, hogy kimarad a magyar válogatott sikereiből

2020.10.12. 19:57

Vida Máté, a DAC középpályása június 24-én szenvedett térdszalag-szakadást. A hatszoros magyar válogatott középpályás nagyon készül a visszatérésre: naponta kétszer edz. Egyszer Dunaszerdahelyen, egyszer pedig Győrben. A 24 éves focista úgy tervezi, hogy januárban visszatérhet a pályára.

„Most még keményebb edzem, sokkal több melóval jár, mint kijönni a pályára egészségesen. Nem egy túl jó időszak ez, de pozitívnak kell lenni, és akkor jó lesz minden. Folyamatos kontroll alatt vagyok, az orvosom szerint nagyon jó állapotban van a térdem és a combom is, és teljesen reális, hogy a januári felkészülést elkezdhetem a csapattal" – nyilatkozta a dunaszerdahelyi csapat honlapjának a középpályás, aki elárulta, hogy a magyar válogatott mérkőzéseit otthon nézi a párjával. 

Vida Máté legutóbb a Puskás Aréna stadionavató mérkőzésén játszott a válogatottbanFotó: Polyák Attila - Origo

A DAC kilenc mérkőzésből nyolcat megnyert a bajnokságban és két pont előnnyel vezeti a tabellát a Slovan Bratislava előtt. A magyar válogatott pedig novemberben az Eb-szereplésért játszik az Izland elleni pótselejtezőn, ráadásul sorozatban három idegenbeli tétmeccsét is megnyerte, amire legutóbbi 1985-ben volt példa.

Mivel folyamatosan nyer a csapat és a magyar válogatott is, annyi sikerélményből maradok ki, hogy az szinte már fájó. Nyilván örülök neki, itt is vagyok a hazai meccseken is, és szurkolok. De látom a helyemet a pályán, és tudom is, hogy mire lennék képes, így érthetőem fáj a dolog" – tette hozzá Vida Máté.