Vágólapra másolva!
A Mediaset médiavállalat értesülései szerint az olasz bajnoki címvédő Juventus labdarúgóklubja januárban le akarja igazolni az osztrák válogatott David Alabát, a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München védőjét.

A Mediaset beszámolója szerint a 28 éves futballista és ügynöke "előremutató tárgyalásokat" folytat a Juvéval.

Alaba szerződése jövő nyáron jár le a Bayernnél, amellyel a BL-trófea mellett a legutóbbi idényben a német bajnokságot, a Német Kupát, valamint a német és az európai Szuperkupát is megnyerte.

A Mediaset arról írt, hogy a Juventus és a bajor klub között eddig is jó volt a kapcsolat, a 72-szeres válogatott Alaba pedig a balhátvéd posztján felvetődő problémákra jó megoldást jelentene a torinói együttesnek.

David Alaba 9 bajnoki címet és 2 BL-t nyert a Bayern Münchennel Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Julian Finney / Uefa / Handout

Hasan Salihamidzic, a Bayern sportigazgatója szeptember közepén azt nyilatkozta, Alaba szerződéshosszabbításának ügyében nem hajlandók őrültséget elkövetni, ezzel arra utalt, hogy a futballista és az ügynöke olyan - elsősorban pénzügyi - feltételeket támasztott, amely nem felelt meg a müncheni egyesületnek.

Uli Hoeness, a Bayern München egykori elnöke pedig pénzéhes piranhának nevezte a 28 éves játékos menedzserét.

Az osztrák válogatott játékos szerződéshosszabbításáról hónapok óta zajlik az egyeztetés Münchenben, de megállapodni nem sikerült a feleknek.