Vágólapra másolva!
Mint arról az Origo Sport is beszámolt, a futballstatisztikákra szakosodott Squawka Football összeállította a világ 10 legjobb kapusának a listáját. E rangsorban Gulácsi Péter az előkelő 9. helyen áll, reményeink szerint a Bulgária és a Szerbia ellen nyújtott teljesítménye tovább erősíti az RB Leipzig kapusának pozícióját a topmezőnyben.

Gulácsi a 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmet szerző válogatott tagjaként robbant be a nemzetközi futball vérkeringésébe. Ennek a csapatnak Egervári Sándor volt a szövetségi edzője – kíváncsiak voltunk vajon, mit szól e listához, s egyáltalán: Gulácsi Péter remekléséhez?

- Nagyon örömteli ez a hír természetesen számomra is, hiszen nagyszerű emlékeim vannak Péterről, kiválóan tudtunk együtt dolgozni, hiszen ő nem csak szakmailag, emberileg is példamutató futballista. S mivel a pályán kívül is remekül hozta meg a szakmai döntéseit, ezért a fejlődése is folyamatos volt. Teljesen megérdemelten került be a világ legjobb tíz kapusa közé.

Egervári Sándor szerint Gulácsi Péter előtt fényes jövő áll Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

Adja magát a kérdés: meddig juthat Gulácsi?
Nehéz ezt bekalibrálni. De azt már látni, hogy szép lassan kinövi a Bundesligát, s egy európai élcsapat játékosa lesz. Szerintem erre már a közeljövőben sor kerülhet, mindenesetre Gulácsi már minden szempontból felkészült erre.

Mit vár az oroszok elleni holnapi mérkőzéstől?
Látva az első mérkőzést, nyilván jobbak, mint mi, de a mi közösségük már annyiszor felborította az elmúlt időszakban a papírformát, hogy abszolút bizakodva várom ezt az összecsapást is. Megtanultunk egymásért küzdeni, és ez egy akkora erő, amelyre lehet támaszkodni.