Vágólapra másolva!
Kedden este a Nemzetek Ligája A-divíziójának 4-es csoportjában a német labdarúgó-válogatott 3-3-as döntetlent játszott a svájci csapattal Kölnben, míg a spanyol együttes Kijevben kapott ki 1-0-ra az ukrán válogatottól, amelyben a Ferencvárosban futballozó Olekszandr Zubkov kezdőként lépett pályára.

A német válogatott a legerősebb összeállításában kezdett Svájc ellen, azonban némi meglepetésre a vendégcsapat szerzett vezetést a meccs elején. Előbb Manuel Neuer mentett szögletre egy ziccert, majd a sarokrúgást követően röviden szabadítottak fel a hazaiak, a védelem mögé visszatett labdát pedig Mario Gavranovic fejelte öt méterről a jobb felső sarokba.

Ezt követően a németek átvették a játék irányítását, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni. Ellenben a svájciak a 27. percben növelték az előnyüket.

A 100. válogatott mérkőzésén pályára lépő Toni Kroos eladott labdája után a vendégek három húzásból eljutottak a németek kapujáig,

végül Remo Freuler egy pimasz mozdulattal átnyeste a labdát a kifutó Neuer fölött.

A második bekapott gól után visszajöttek a meccsbe a németek. Kai Havertz labdaszerzése után Timo Werner iramodott meg a svájci kapu felé, három védőn is túljutott, majd 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt.

A második félidőt jól kezdték a németek. Az 55. percben Kai Havertz fülelte le Fabian Schar keresztlabdáját, majd elrobogott a svájci kapuig és hét méterről a jobb alsó sarokba gurított.

Sokáig azonban nem örülhettek az egyenlítésnek, ugyanis másfél perccel később ismét a svájciak kerültek előnybe. A csapatkapitány Granit Xhaka fantasztikus labdát adott Haris Seferovicnak, aki azonban kétszer is Neuerbe lőtte a labdát, a második kipattanóra viszont Mario Gavranovic érkezett, és 12 méterről a léc alá bombázott.

A 60. percben gyönyörű góllal egyenlítettek a németek másodszor is.

Werner tört be a tizenhatoson belülre, a középre lőtt labdájára Serge Gnabry érkezett, aki négy méterről a jobb alsó sarokba sarkazott.

A Bayern München támadójának a 15. válogatott mérkőzésén ez volt a 14. gólja.

A végjátékban a németek mindent feltettek egy lapra, több nagy helyzetet is kialakítottak, a 91. percben végül Admir Mehmedi fejesével a svájciak is megnyerhették volna a meccset, de a vendégek csatára pár centivel célt tévesztett, így az eredmény már nem változott.

A csoport másik mérkőzésén az ukránok 1-0-ra legyőzték a spanyolokat a kijevi Olimpiai Stadionban. A találkozó győztes gólját Viktor Cigankov lőtte a 76. percben.

A mérkőzésen kezdőként lépett pályára a Ferencváros támadója, Olekszandr Zubkov, akit a 65. percben cserélt le Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány. Ezzel a győzelemmel az ukránok pontszámban beérték a második helyen álló németeket, és egy pontra megközelítették az csoport élén álló spanyolokat.

Nemzetek Ligája, 4. forduló:
A divízió:
4. csoport:
Németország-Svájc 3-3 (1-2)
Ukrajna-Spanyolország 1-0 (0-0)

Az állás: 1. Spanyolország 7 pont, 2. Németország 6 (7-6), 3. Ukrajna 6 (4-7), 4. Svájc 2

A C divízió 1. csoportjában a nyeretlen Ciprus 0-0-s döntetlent játszott Azerbajdzsánban, ezzel a szigetországiak első pontjukat szerezték.

Nemzetek Ligája, 4. forduló:
C divízió:
1. csoport:
Azerbajdzsán-Ciprus 0-0
Montenegró-Luxemburg 1-2 (1-1)

Az állás: 1. Luxemburg 9 pont, 2. Montenegró 9, 3. Azerbajdzsán 4, 4. Ciprus 1

A máltai válogatott a 97. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte idegenben Lettországot- Málta ezzel első sikerét aratta a D divízió 1. csoportjában, míg a lettek három döntetlen után először szenvedtek vereséget.

Nemzetek Ligája, 4. forduló:
D divízió:
1. csoport:
Lettország-Málta 0-1 (0-0)
Feröer-szigetek - Andorra 2-0 (2-0)

Az állás: 1. Feröer-szigetek 10 pont, 2. Málta 5, 3. Lettország 3, 4. Andorra 2

D divízió:
2. csoport:
Liechtenstein-San Marino 0-0

Az állás: 1. Gibraltár 6 pont/2 mérkőzés, 2. Liechtenstein 4/3, 3. San Marino 1/3