Vágólapra másolva!
Szerdán este háromnegyed kilenctől a magyar labdarúgó-válogatott Moszkvában lép pályára az orosz csapat ellen a Nemzetek Ligája B-divíziójának negyedik fordulójában. A találkozó előtt Sigér Dávid, a csapat középpályása elmondta, Marco Rossi bátor játékot kér a magyar csapat focistáitól. A szövetségi kapitány pedig kiemelte, hogy ezúttal senki ne számítson öt-hat változásra a kezdőcsapatban. 

A magyar válogatott sorozatban három idegenbeli tétmeccsét is megnyerte, amire legutóbbi 1985-ben volt példa, ráadásul hat ponttal a csoportja második helyén áll a Nemzetek Ligája B-divíziójában, így először arról kérdezték a mieinket, hogy készülnek-e már a legnagyobb csapatok ellen, ha megnyerik a csoportot, és feljutnak az A-divízióba.

Minden válogatott mérkőzés fontos, és mindent meg kell tennünk a lehető legjobb szereplés érdekében. A szerbek és az oroszok elleni összecsapások önbizalmat adhatnak Izland ellen, és természetesen az itt szerzett tapasztalatokat felhasználhatjuk arra, hogy még jobbak legyünk novemberben, de egyelőre csak a holnapi mérkőzésre fókuszálunk – kezdte a sajtótájékoztatót Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„Nem ez az elsődleges célunk. Egyelőre mérkőzésről mérkőzésre haladunk, felkészülünk az aktuális ellenfelekből.

Ha ez azzal társul, hogy jönnek a győzelmek és a csoport élén végzünk, akkor nem hátrálunk a lehetőségtől

– folytatta Sigér Dávid, a Ferencváros középpályása, akinek jó emlékei vannak Oroszországról, hiszen tavaly a klubjával az Európa-ligában győztes meccsen lépett pályára a CSZKA Moszkva otthonában.

Sigér Dávid a Fradi után lassan a magyar válogatottból kirobbanthatatlan lesz Forrás: AFP/Nikolay Doychinov

„Élénken él bennem a tavalyi CSZKA elleni idegenbeli mérkőzés, pláne mert jó eredményt értünk el.

Nagyszerű emlék nekem a tavalyi moszkvai meccs" – folytatta Sigér, aki az orosz válogatottal kapcsolatban kiemelte, hogy jó értelemben vett agresszív csapatról van szó, amelyet minőségi játékosok alkotnak, és remek csapatot alkotnak.

A Fradi középpályása végül kiemelte, fontos, hogy a játékosok merítsenek abból az önbizalomból, amit szeptember óta építenek.

Hangsúlyozta, hogy Marco Rossi azt kéri a játékosoktól, hogy merjenek bátran futballozni, és ha így tesznek szerdán is, partiban lehetünk az orosz csapattal.

Ezt követően Marco Rossi elmondta, hogy a bolgárok elleni meccset kivéve elégedett a csapat eddigi őszi teljesítményével, és bár az oroszok szeptemberben nyerni tudtak Budapesten, a játékunkat tekintve az a mérkőzés sem sikerült rosszul.

"A szeptemberi, oroszok elleni mérkőzésen elkövettünk néhány hibát, ezért vesztettünk végül, de a játék minőségében nem maradtunk alul az oroszokkal szemben.

Azon a meccsen a játékosaim követték a megbeszélt taktikát és a szabályokat, ennek volt köszönhető, hogy felálltunk háromgólos hátrányból, és az utolsó húsz percben a döntetlenért harcolhattunk. Nagy meglepetésre nem számítok holnap sem, de várhatóan mi sem tudjuk majd meglepni ellenfelünket" - idézi a szövetség honlapja Marco Rossit.

Marco Rossi ezúttal nem fogja felforgatni a csapatát Forrás: MTI/EPA/Vaszil Donev

A szövetségi kapitány még nem tudja pontosan, mennyit változtat a vasárnapi kezdőcsapaton, de ezúttal nem teheti meg azt, amit a szerbek elleni meccs előtt, vagyis nem lehet öt-hat változtatásra számítani.

A FIFA koronavírus-világjárvány miatt meghozott szabálya szerint a klubcsapatok nem kötelesek elengedni játékosaikat hazájuk válogatottjába, így a szerbek elleni meccsen már Sallai Roland sem léphetett pályára, míg az oroszok ellen már a csapat elsőszámú kapusa, Gulácsi Péter sem állhat a szakmai stáb rendelkezésére.

Dibusz Dénes a 10. válogatott mérkőzésére készül Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Ráadásul Hangya Szilveszter, a MOL Fehérvár FC játékosa is kisebb sérülést szenvedett a vasárnapi szerbek elleni mérkőzésen, így hazautazott Belgrádból.

Az Oroszország-Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés szerdán este háromnegyed kilenckor kezdődik. A meccset az angol Michael Oliver fogja vezetni.

A találkozót az Origo élőben közvetíti.