Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a tervek szerint az október 26-tal kezdődő, 44. héten kezdi meg a jegyértékesítést a válogatott novemberi, három hazai találkozójára, amelyeken egyelőre a Puskás Aréna 30 százalékos kihasználtságával számol.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője az M1 aktuális csatornán szerda reggel emlékeztetett: az októberi, három idegenbeli mérkőzés után novemberben háromszor hazai környezetben lép pályára a magyar válogatott, amely az Európa-bajnoki részvételről döntő összecsapáson 12-én Izlandot fogadja, majd a Nemzetek Ligájában 15-én Szerbiát, 18-án pedig Törökországot.

Az előkészületeket ezzel kapcsolatban már megtettük, a terveink szerint az október 26-tal kezdődő héten indulna a jegyértékesítés. Természetesen figyelembe kell vennünk a járványügyi helyzet alakulását és egyéb szervezési dolgokat, ezért van szükségünk erre az időpontra" – mondta, hozzátéve: a jegyértékesítés során az eddigiekhez hasonlóan először a szurkolói klub tagjai vásárolhatják meg a belépőiket, utána pedig a többiek.

Az európai szövetség (UEFA) a stadionokban változatlanul a befogadóképesség 30 százalékára engedélyezi a jegyértékesítést, kizárólag hazai nézők részére. Azaz a Puskás Arénában így körülbelül húszezer néző lehet majd jelen személyesen.

A Puskás Arénában ezúttal, sajnos, biztosan nem lesz telt ház egyikmérkőzésen sem Fotó: Polyák Attila - Origo

"És reméljük, hogy ez így is marad. Mert azt azért hozzá kell tennem, hogy a

valamint a kormányokkal. Figyeljük az intézkedéseket, illetve a jelzéseket, és ezt mind figyelembe vesszük, amikor egy mérkőzés szervezésére kerül sor. Így van ezzel az UEFA is. Tehát soha nem megy szembe a szervező az adott ország járványügyi rendelkezéseivel. Azokat mindig figyelembe veszi, amikor egy találkozóval kapcsolatos intézkedésekről dönt" – mondta a szóvivő.

Sipos Jenő hangsúlyozta: a járványhelyzet a sportágban is alaposan átírta a szabályokat. Kiemelte ezek közül, hogy a klubok jelenleg nem kötelesek elengedni a válogatott találkozóira a játékosaikat. Hozzátette: meglátása szerint ez a rendelkezés még novemberre vonatkozóan is érvényben marad, de ez nemcsak a magyar, hanem bármely más válogatott esetében is problémát jelenthet a keret összehívását illetően.