A válogatott csatár szerint nélküle is jó eredményt érhet el Moszkvában a csapat

Sivas, 2020. szeptember 3. Sallai Roland a labdarúgó Nemzetek Ligája első fordulójában játszott Törökország – Magyarország mérkőzésen a törökországi Sivasban 2020. szeptember 3-án. MTI/EPA/Sedat Suna
Vágólapra másolva!
A már Freiburgban edző Sallai Roland, a magyar labdarúgó-válogatott alapembere úgy véli, Oroszország vendégeként is jó eredményt érhet el Marco Rossi csapata a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában.

A 23 éves támadót a nemzeti csapat októberi hármas meccssorozatában csak az elsőn - igaz, a legfontosabb találkozón - vethette be a kapitány, mivel német klubja már a hétvégére visszahívta őt. Sallai végigjátszotta a Bulgária elleni Európa-bajnoki pótselejtezőt, melyet 3-1-es sikerrel zárt a csapat, amely vasárnap már nélküle nyert 1-0-ra Szerbia vendégeként az NL harmadik körében.

Sallai a közmédiának adott interjúban többek között arról beszélt, hogy nehéz a televízión keresztül figyelnie a válogatottat, viszont örült a szerbek elleni sikernek és hiszi, hogy Oroszországban is jól teljesíthetnek társai.

"Szurkolok a srácoknak, hogy hasonló eredményt érjenek el, mint az előző két meccsen.

s ha együtt mozgunk és mindenki belead apait-anyait, akkor ilyen eredményekre vagyunk képesek" - hangsúlyozta futballista, aki szerint a ma esti oroszországi meccsen akkor lehet sikeres a csapat, ha tanul a két gárda szeptemberi, budapesti mérkőzésének (2-3) első félidejében elkövetett hibákból, melyek miatt a szünetben 3-0-ra vezetett Oroszország.

Sallai Roland az utóbbi időben alapembere lett Marco Rossi csapatának Forrás: MTI/EPA/Sedat Suna

"Azt gondolom, a válogatott egyik erejét mutatja, hogy olyan hátrányból is képesek voltunk felállni és azt mondom, hogy az utolsó 15-20 percben azon kellett nekik izgulniuk, hogy mikor egyenlítünk ki" – fogalmazott.

Sallai Roland a novemberi, Izland elleni Eb-pótselejtezővel kapcsolatban bizakodó, szerinte jók az előjelek, ugyanakkor egy hónappal az Európa-bajnoki szereplésről döntő mérkőzést megelőzően nem akart komoly jóslásokba belebonyolódni.

– ígérte a játékos, aki a Bundesliga hétvégi fordulójában a Werder Bremen ellen szerepel majd.

A magyar válogatott Oroszország elleni mérkőzése 20.45-kor kezdődik, az Origo ezúttal is szöveges, élő közvetítésben számol be a találkozóról.