Társoldalunk:

17 éves magyar tehetséget igazolt az AS Roma futballcsapata

2020.10.15. 18:46

Megyeri Gábor kölcsönben az AS Roma csapatához szerződött az előttünk álló szezonra - olvasható nevelőegyesülete, a Budapest Honvéd oldalán.

A korosztályos válogatott kapus szerződésében szerepel egy kivásárlási záradék is, így ha elégedettek vele az olasz fővárosban, jövő nyáron véglegesen leigazolhatják.

Hatalmas lehetőség előtt Megyeri GáborForrás: Budapesti Honvéd

 „Amikor először szóba került a lehetőség, akkor nagyon fel sem fogtam még, hogy ez valós lehet, akkor kezdett el tudatosulni bennem, amikor szóltak, hogy utaznom kell, illetve, amikor kint voltam a csapatnál. Pedro, Kolarov, Dzeko, fantasztikus élmény volt.

Gyerekként mindenkinek az az álma, hogy egy ilyen nagy klubhoz kerüljön, korábban csak a videójátékokban találkoztam ilyen labdarúgókkal, most pedig velük edzettem" - mondta a kispesti klub honlapjának Megyeri Gábor, akinek 2021. június 30-ig szól a római kölcsönszerződése.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#tb

Megyeri Gábor (@megyerig) által megosztott bejegyzés,

Két hetet töltöttem kint, az első héten a Fiorentinánál voltam, míg a második héten a Románál készültem, részükről is komolyabb az érdeklődés, Magyarországon is voltak, hogy megnézzenek. A tervek szerint az első csapattal edzek majd és a Primavera-együttesben fogok védeni, egy évre vettek kölcsön, de ha jól teljesítek, akkor hosszabb távú is lehet a közös munka- beszélt korábbi tapasztalatairól az U17-es világbajnokságot is megjáró kapus.

Megyeri elmondása szerint mindent megtesz az elkövetkezendő évben, hogy a kölcsönszerződés után a rómaiak végleg leigazolhassák. Szeretne élni a lehetőséggel, amire tehetsége alapján minden esély megvan.