Társoldalunk:

Magyar játékos is bekerült a Nemzetek Ligája-forduló álomcsapatába

2020.10.15. 20:53

A magyar labdarúgó-válogatott védője, Szalai Attila is bekerült a játékosokat statisztikáik alapján osztályozó Sofa Score nevű oldal álomcsapatába. 

A ciprusi Apollon Limasszol védője, Szalai Attila 7,9-es osztályzatot kapott a 0-tól 10-ig pontozó oldaltól, amelyik a játékosok mérhető statisztikai adatait veszi alapul, azaz teljesen objektív szempontok alapján rangsorol. A 22 éves futballista a legutóbbi fordulóban a Szerbia és az Oroszország elleni találkozót is végigjátszotta, előbbit 1-0-ra megnyertük, míg utóbbin gólnélküli döntetlent értünk el. A magyar válogatott mindkét találkozót kapott gól nélkül játszotta le, ráadásul idegenben, Szalai Attila pedig kiemelkedett az alapvetően is stabil védelemből.

A Sofa Score álomcsapatában a legmagasabb, 10-es osztályzatot az izrael Eran Zahavi kapta, aki a Csehország (1-2) és a Szlovákia (3-2) elleni két idegenbeli mérkőzésen tündökölt – ő szerezte a csapata mind a négy gólját.

Szintén ott van a legjobb 11-ben a Bayern München világklasszis csatára, Robert Lewandowski, aki a Bosznia elleni 3-0-s győzelemből két góllal vette ki a részét, valamint német válogatott szélsője, Kai Havertz is, aki a Svájc elleni, 3-3-ra végződő találkozón gólt lőtt és gólpasszt is adott.