Óriási hullámvölgyben van a világ legdrágább védője

fbl Horizontal
Manchester United's English defender Harry Maguire reacts after conceeding their fifth goal during the English Premier League football match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Old Trafford in Manchester, north west England, on October 4, 2020. (Photo by CARL RECINE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United csapatkapitánya és az angol válogatott hátvédje, Harry Maguire élete és pályafutása egyik legnehezebb időszakát éli, kérdés, mikor tud újra a legmagasabb szinten teljesíteni majd.

Harry Maguire 2019-ben 80 millió fontért lett a Manchester United játékosa, később pedig a csapatkapitányi karszalagot is megkapta. A nyári, görögországi nyaralása közben összetűzésbe keveredett helyi rendőrökkel, amiért felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Nagyon rossz formában van a Manchester United csapatkapitánya Forrás: AFP/Carl Recine

A történtek ellenére maradt a United kezdőjében, a kapitányságot is megtarthatta, a válogatottba is visszakerült, de a formája finoman szólva sem a régi. A manchesteriek legutóbbi meccsén Ole Gunnar Solskjaer csapata 6-1-re kapott ki hazai pályán a Tottenham Hotspur csapatától.

Az első gólnál emlékezetes ámokfutást mutatott be, amikor a saját védőtársát, Luke Shaw-t rántotta le a tizenhatoson belül.

Szerda este az angol válogatott hazai pályán fogadta a dánokat, Maguire pedig újra kezdett, de ezúttal sem lett pozitív hős. Az angolok 1-0-ra kikaptak, Maguire pedig már a 32. percben piros lapot kapott.

A válogatottban sem tudott önbizalmat növelni Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A második sárga lap előtt egy könnyű passzt vett át rosszul, ami után Kasper Dolberg megszerezte a labdát. Maguire becsúszva próbált szerelni, de a labda mellett a játékos bokáját is telibe rúgta, amiért megkapta a második sárgáját, csapata pedig 1-0-ra kikapott.

A szövetségi kapitány, Gareth Southgate szerint is nehéz időszakon megy túl Maguire, aki most tanulja meg, kikre is számíthat igazán, de szerinte jobb játékossá válik, ha túl lesz ezen a szakaszon.

Sok ideje nem lesz töprengeni, mert a Manchester United zsinórban a Newcastle, a Paris Saint-Germain, a Chelsea, az RB Leipzig, az Arsenal, a Basaksehir és az Everton ellen lép pályára a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában.