Társoldalunk:

Bölöni László a Panathinaikosz vezetőedzője lehet

2020.10.16. 16:46

A magyar szakember a spanyol Dani Poyatost válthatja, akinek az irányításával a nagy múltú együttes három forduló után - 1 pontot szerezve - csupán az utolsó előtti helyen szerénykedik a tabellán.

A Nemzeti Sport információja szerint az erdélyi szakember hétfőn írhatja alá a megállapodást a Panathinaikosszal.

Bölöni azt is elárulta: az elmúlt napokban folyamatosan zajlott az egyeztetés, végül másfél éves szerződésben állapodtak meg.

Bölöni László hosszas egyeztetés után ülhet le a Panathinaikosz kispadjáraForrás: AFP

Az elvárásokkal kapcsolatban a legutóbb a Gent alkalmazásában álló szakember elmondta, természetesen az a feladata, hogy a Panathinaikoszt az őt megillető helyre vezesse.

Természetesen lehetetlen egy csapásra megváltoztatni a dolgokat, egyrészt mert nem vagyok mágus, másrészt pedig a munkában hiszek, nem pedig a hókuszpókuszban. Sok munka vár rám és a csapatra, s aztán majd az eredmények igazolják, hogy jó útra tért-e a Panathinaikosz" – nyilatkozta a sportnapilapnak Bölöni László.

A szakember nem akármilyen elődök után ülhet le az athéni csapat kispadjára, hiszen korábban több neves magyar vezetőedzője is volt a Panathinaikosznak: Forner Miklós, Künsztler József, Guttmann Béla és a csapatot 1971-ben a BEK-döntőbe vezető Puskás Ferenc után a görög klub ötödik magyar vezetőedzője lehet.