Messiék megint nemet mondtak a fizetéscsökkentésre

fbl Horizontal
Barcelona's Argentine forward Lionel Messi warms up before the Spanish League football match between FC Barcelona and Sevilla FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on October 4, 2020. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona első csapatának, valamint B csapatának játékosai egyöntetűen úgy döntöttek, hogy nem fogadják el a klub fizetéscsökkentési javaslatát.

Messiék a koronavírus-járvány első hullámában, márciusban belementek egy tetemes fizetéscsökkentésbe, amivel összesen 40 millió eurót spóroltak a katalán klubnak, a nyári újabb csökkentést – amitől 10 millió euró megtakarítást remélt a klubvezetés - viszont már elutasították.

És ezúttal is így tettek, a döntés pedig már nem csak az első csapat játékosaira vonatkozik, hanem a Barca B-re is, akikkel közösen fogalmazták meg azt a levelet, amit aztán el is faxoltak a tervet kidolgozó igazgatótanácsnak.

A barcelonai Mundo Deportivo sportlap cikke szerint a Barcelona bevételei 230 millió euróval 1,059 milliárd euróra csökkentek az elmúlt hét hónap. A klub a zárt kapus mérkőzések miatt csak a jegyértékesítéssel bukott 47 millió eurót, amihez jött még a zárva tartó ajándékbolt okozta 35, illetve az ugyancsak bezárt klubmúzeum 18 millió eurós kiesése.

A három forduló után hét ponttal a bajnokság ötödik helyén álló FC Barcelona szombaton 21 órakor a Getafe otthonában lép pályára bajnoki mérkőzésen, majd október 20-án kedden ugyancsak 21 órai kezdéssel a Ferencvárost fogadja a Bajnokok Ligájában.