Társoldalunk:

Messiék megint nemet mondtak a fizetéscsökkentésre

2020.10.16. 16:08

Az FC Barcelona első csapatának, valamint B csapatának játékosai egyöntetűen úgy döntöttek, hogy nem fogadják el a klub fizetéscsökkentési javaslatát.

Messiék a koronavírus-járvány első hullámában, márciusban belementek egy tetemes fizetéscsökkentésbe, amivel összesen 40 millió eurót spóroltak a katalán klubnak, a nyári újabb csökkentést – amitől 10 millió euró megtakarítást remélt a klubvezetés - viszont már elutasították.

És ezúttal is így tettek, a döntés pedig már nem csak az első csapat játékosaira vonatkozik, hanem a Barca B-re is, akikkel közösen fogalmazták meg azt a levelet, amit aztán el is faxoltak a tervet kidolgozó igazgatótanácsnak.

A barcelonai Mundo Deportivo sportlap cikke szerint a Barcelona bevételei 230 millió euróval 1,059 milliárd euróra csökkentek az elmúlt hét hónap. A klub a zárt kapus mérkőzések miatt csak a jegyértékesítéssel bukott 47 millió eurót, amihez jött még a zárva tartó ajándékbolt okozta 35, illetve az ugyancsak bezárt klubmúzeum 18 millió eurós kiesése.

A három forduló után hét ponttal a bajnokság ötödik helyén álló FC Barcelona szombaton 21 órakor a Getafe otthonában lép pályára bajnoki mérkőzésen, majd október 20-án kedden ugyancsak 21 órai kezdéssel a Ferencvárost fogadja a Bajnokok Ligájában.